Ești aici: Acasă » Actualitate » Cine este în spatele asociației care face tombolă cu mașini pentru participarea la referendum?

Cine este în spatele asociației care face tombolă cu mașini pentru participarea la referendum?


În Deva circulă pliante pe care cetățenii trebuie să pună ștampila „Votat” și intră în tombola pentru diverse cadouri, de la mașini și frigidere la sejururi de lux.

(un articol de Laura Stefănuț)

Oamenii trebuie să-şi completeze datele personale, apoi să-l trimită pe adresa organizaţiei „Asociaţia pentru Democraţie Deva”.

La adresa notată pe pliant figurează o firmă al cărei administrator este liberalul Tiberiu Ioan Balint, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara. Potrivit Monitorului Oficial, în 2010 firma Centrul de Servicii Auto SRL i-a fost cesionată acestuia și Laurei Balint. În prezent  liberalul deține 50% din acțiuni, conform declarației de interese din aprilie 2012.

Firma de la adresa de pe pliant – acționară la o firmă a Consiliului local Deva

Din 2010 Centrul de Servicii Auto SRL este acționar într-o firmă a Consiliului Local Deva, după ce a preluat acțiunile Astra Societate Cooperativă.  E vorba de firma SC Publiserv Gosmon SA Deva, unde Consiliul local Deva deține 80% din capitalul social prin reprezentanta Maria Breaza, potrivit Monitorului Oficial. Pe lângă Centrul de Servicii Auto SRL, alți acționari sunt Media SRL Cluj-Napoca, Metal Expres SRL, firma de telecomunicații Prima telecom, si directorul acestei firme, Ciobanu Victor.

Între 6 luni și 5 ani de închisoare pentru tombolă

Mădalina Mocan, directoare a Centrului Rațiu pentru Democrație (CRD) spune că articolul 54 din Legea Referendumului stabilește o pedeapsă între 6 luni și 5 ani de închisoare pentru ”promisiunea, oferirea sau darea de bani și alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze”.

Potrivit ziarului Adevarul Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut directorilor de campanie social-democraţi să organizeze tombole pentru alegători cu premii de genul bilete la concerte, filme, cărţi, vacanţe, cartele de telefon, precum şi diverse evenimente. Mai mult, senatorul PSD Dan Şova spune că legea nu interzice tombolele prin care este premiată participarea la vot.

 

Tiberiu Balint nu a putut fi contactat până la publicarea articolului.

articol realizat cu sprijinul Simonei Adam


Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top