Ești aici: Acasă » Actualitate » EduNews: Erupe și tu împotriva corupției!

EduNews: Erupe și tu împotriva corupției!


 

În perioada 8-9 septembrie echipa proiectului Erupție Anticorupție ajunge la Iași pentru desfășurarea trainingului de Community Organizing.

Organizarea comunitară este un proces democratic prin care oamenii sunt încurajați să se reunească în jurul unor interese și probleme comune, să identifice potențiale soluții la probleme din comunitate și să acționeze pentru ca factorii de decizie să le transpună în realitate. Organizatorul comunitar este cel care stă de vorbă cu oamenii, și pornind de la interesul individual identifică problemele comune, apoi îi mobilizează să se asocieze, îi ghidează în găsirea soluțiilor și îi ajută să acționeze, pentru rezolvarea problemelor lor.

Deja 20 de tineri din Cluj și București fac parte din echipa de organizatori comunitari, iar acum și iesenii pot trece de la mirare și frustrare la acțiune, de la “Cum se poate așa ceva?!” la “Ce putem face?”.

Trainingul va fi susținut de Dina LOGHIN, fondatoarea organizației „Șanse Egale pentru Femei” (SEF).

Pentru înscrieri accesați www.eruptieanticoruptie.ro și completați formularul de aplicație. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Data limită pentru înscrieri e 4 septembrie.

Proiectul Erupție Anticorupție este dezvoltat de Fundația SynergEtica  și finanțat parțial printr-un grant al Ambasadei SUA la București.

 

Articolul poate fi citit aici: www.edu-news.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top