Ești aici: Acasă » Actualitate » Erupţie anticorupţie premiază cetăţeni care se implică civic şi se împotrivesc corupţiei

Erupţie anticorupţie premiază cetăţeni care se implică civic şi se împotrivesc corupţiei

Erupţie Anticorupţie îi oferă “Premiul Erupție anticorupție” Elenei Gherghel, din comuna Raducăneni, judeţul Iaşi.

Elena Gherghel a refuzat cei 50 000 euro pe care i-a oferit fostul primar Ioan Leonte, pentru un favor: trebuia să întabuleze ilegal un teren. A urmat concedierea ei din cadrul Oficiului de Cadastru Iaşi, în august 2012, despre care Elena Gherghel crede că este consecinţa gestului de a nu accepta propunerea ilegală. “Domnul Leonte a făcut în mai multe cercuri afirmaţia că nu se va lăsa până nu mă va da afară pentru că m-am opus semnării acestui dosar”, spune Elena Gherghel.

Procurorii DNA care cercetează cazul afirmă că Ioan Leonte i-ar fi promis 50.000 de euro funcţionarei de la Biroul Răducăneni, potrivit Ziarului de Iași. Conform publicaţiei, fostul primar a trimis o adresă către OJCPI Iaşi, în care a solicitat explicit directoarei Narciza Nedelcu să o dea afară pe Elena Gherghel. “Propun să ne scăpaţi de această persoană“, ar fi scris Ioan Leonte în solicitarea obţinută de Ziarul de Iaşi.

Procesul dintre fosta funcţionară şi instituţia de unde a fost concediată a început încă din 2010 la Tribunalul Iași. După doi ani Elena Gherghel încă așteaptă un verdict. Se pare că la Tribunalul din Iași există presiuni din partea fostului primar, crede Elena Gherghel. Avocata doamnei Gherghel a cerut strămutarea dosarului la București. În ordonanța de începere a urmăririi penale a DNA se menționează că Ioan Leonte a mai apelat la președintele Tribunalului Iași pentru a obține decizii favorabile.

 Înalta Curte de Casație și Justiție va da verdictul cu privire la cererea de strămutare în 25 octombrie 2012.

 

Săptămâna viitoare oferim următoarea diplomă şi publicăm o altă poveste de implicare civică. Miza noastră este să facem publice astfel de experienţe, ca modele care inspiră și încurajează alți oameni.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top