Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema (anti)coruptie in perioada 15-18 noiembrie 2013

Monitorizarea presei pe tema (anti)coruptie in perioada 15-18 noiembrie 2013

Monitorizare 15-18nov

ANI: Fosta directoare în cadrul Oficiului de Cadastru Dâmboviţa, în conflict de interese

Inspectorii de Intergitate au constatat că Minerva Cristina Badiu, fost director în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dâmboviţa, se face vinovată de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală, precum şi de sâvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie.

Cum fuge „hăituitul” Oprişan, de şapte ani, de justiţie, în „Dosarul Căprioara”: prefecţi amnezici, poliţişti aroganţi cu instanţa, primari audiaţi cu forţa

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a reuşit, timp de şapte ani şi jumătate, să amâne termenele de judecată în marele „Dosar Căprioara”, în care este acuzat de corupţie. Ce s-a întâmplat? Primari, care îi sunt subordonaţi în partid baronului, au refuzat audierile, unii foşti prefecţi şi-au pierdut subit memoria, iar poliţiştii i-au sfidat pe judecători.

Dosarul de corupţie al fostului director de la DSV Alba a ajuns la Curtea de Apel

Dosarul de corupţie al fostului director executiv de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, Vasile Bereş, a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. Această instanţă va judeca faza de apel a procesului, în timp ce un eventual recurs ar urma să fie decis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Proiect de lege pentru cei candamnaţi pentru corupţie. Deputatul PDL Romeo Rădulescu vrea să li se interzică dreptul de a mai ocupa funcţii publice

Deputatul PDL Vâlcea, Romeo Rădulescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune un proiect de lege care îi vizează pe cei condamnati pentru fapte de coruptie, pentru a li se interzice dreptul de a mai ocupa o functie publică. Deputatul va depune acest proiect peste o lună şi spune că a avut deja discuţii pe această temă cu liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor.

Localnicii din Pungeşti au depus o plângere penală împotriva primarului din comună

Revoltaţi din cauza atitudinii primarului, localnicii din Pungeşti au depus o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva lui Mircia Vlasă. Aceştia cer procurorilor să verifice toate documentele Primăriei din anul 2005 până în prezent.

DNA: 73 de persoane condamnate în octombrie. Printre ele, un primar şi un fost şef din SRI

Un număr de 73 de persoane au fost condamnate, în octombrie, în dosare instrumentate de DNA, în urma rămânerii definitive a 28 de decizii judecătoreşti, printre acestea numărându-se primarul şi viceprimarul Hunedoarei, un fost şef la Direcţia Logistică din cadru SRI, dar şi doi directori de bancă.

Dosarul de corupţie al deputatului Miron Mitrea, amânat la primul termen

Instanţa supremă a amânat vineri, la primul termen, judecarea dosarului în care Miron Mitrea şi Irina Jianu sunt acuzaţi de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei deputatului, după ce aceştia au cerut un nou termen pentru a-şi putea angaja avocaţi.

Prefectul de Galaţi reţinut pentru fapte corupţie a fost arestat preventiv

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, reţinut pentru fapte de corupţie, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile, în baza unei decizii luate de către magistraţii Tribunalului Galaţi.

Dan Bitman a fost audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului ministru Ridzi

Solistul Dan Bitman, a fost audiat, ca martor, în dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, şi a declarat că a fost solicitat personal de fostul demnitar pentru filmarea unui spot şi susţinerea unui concert cu ocazia evenimentelor de Ziua Tineretului.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top