Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 16-20 ianuarie 2014

Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 16-20 ianuarie 2014


Monitorizare 16-20 ian

20 ianuarie

O nouă amânare în dosarul “Băneasa”, în care este judecat Puiu Popoviciu

Instanţa a stabilit un nou termen în dosarul Băneasa, în care  omul de afaceri Puiu Popoviciu trebuia să fie audiat luni. Puiu Popoviciu este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foştii şefi DGIPI şi DGA, în legătură cu tranzacţionare la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare. Noul termen este în 3 februarie.

19 ianuarie

S-au anulat activitatile extracurriculare din scoli

O consecinţă nefastă şi neaşteptată a „cruciadei” contra corupţiei din şcoli. Toate activităţile extracurriculare, care presupuneau contribuţii în bani de la părinţi, au fost anulate sau suspendate pe termen nedefinit.

Cum a scăpat Nicuşor Constantinescu de procesul de corupţie în dosarul în care a fost acuzat de prejudicierea RAJA cu un milion de euro 

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a scăpat de acuzaţiile de corupţie într-un proces finalizat definitiv de instanţele locale. Baronul fusese trimis în judecată pentru că a refuzat să cofinanţeze un program european, în calitate de beneficiar local, privind litoralul românesc. Deşi prejudiciul a fost de un milion de euro, judecătorii constănţeni au motivat lipsa unor prevederi legale în aceste cazuri.

18 ianuarie

MAGISTRAȚII CORUPȚI au intrat în era GADGETURILOR. Cum a reacţionat în faţa ȘPĂGII judecătorul care a retrocedat un sat întreg

Magistratul Aurel Tripa (64 de ani) de la Judecătoria Ineu (Arad) a cerut o mită de tot râsul, două telefoane Samsung Galaxy S4, pentru a interveni la un coleg să dea o sentinţă strâmbă. Era vorba de un proces privind dreptul de proprietate asupra unui teren care era pe rolul Tribunalului Arad.

Mănescu, ministrul Transporturilor: Am depus plângeri penale la Parchet şi la DNA împotriva fostei conduceri a CFR

Ministerul Transporturilor a depus plângeri penale la Parchet şi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva fostei conduceri a CFR, în urma neregulilor constatate de Curtea de Conturi şi de Corpul de Control al ministrului, a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Scandal urias la UMF. Studentii straini divulga numele profesorilor spagari

Studentii straini, in special cei francezi, nu vor sa mai plateasca spaga pentru promovarea examenelor. Revoltati de sumele uriase pe care le percep cadrele didactice de la UMF, studentii sunt decisi sa starpeasca acest fenomen care persista de ani de zile. Rectorul Vasile Astarastoae, trimis in judecata pentru coruptie, ii acopera pe profesorii spagari.

17 ianuarie

Camera Deputaţilor l-a scăpat pe fostul ministru Laszlo Borbely de justiţie. Complicii, trimişi în judecată

Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a scăpat de judecată întrucât procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus neînceperea urmăririi penale pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii pe numele acestuia, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea anchetatorilor în acest sens.

Consiliul Municipal al Elevilor: Să fie semnalate orice solicitări nelegitime ale angajaţilor şcolii

Consiliul Municipal al Elevilor face un apel către elevi să îi semnaleze orice solicitări de foloase necuvenite care vin din partea angajaţilor unităţilor de învăţământ, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Cercetare ANI pe numele directoarei de la Liceul „Kiriţescu” din Capitală. Directorii de la Şcoala „Sf. Andrei” şi Liceul de balet „Floria Capsali”, demişi

Inspectoratul şcolar a decis concedierea directorilor de la şcoala „Sf. Andrei” şi de la Liceul de balet „Floria Capsali” din Capitală pentru „deficienţe manageriale”. Nu s-a luat nicio măsură la Colegiul economic „Costin Kiriţescu”, unde directoarea ar fi verificată de inspectorii de integritate pe motiv că nu şi-a trecut cele două firme unde e asociată în declaraţia de avere.

Un primar ii ameninta cu demiterea pe directorii de scoli daca vor mai cere bani sau bunuri parintilor

Directorii scolilor din municipiul Vaslui au fost amenintati de primarul Vasile Paval ca isi vor pierde slujbele daca le vor mai cere bani sau bunuri parintilor.

Procesul rectorului Vasile Astărăstoae, reluat la CA Suceava

Procesul în care rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, este acuzat de fapte de corupţie privind trucarea licitaţiei pentru platforma de e-learning a UMF Iaşi a fost reluat, vineri, la Curtea de Apel Suceava, care stabilise restituirea dosarului la DNA, soluţie casată însă de instanţa supremă

16 ianuarie

Premierul Victor Ponta, vizat în două dosare DNA privind afacerile Rovinari şi Turceni. Alte cinci sesizări, în lucru la Parchetul General

Victor Ponta este cercetat în două cauze penale, aflate în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), se arată în raportul Inspecţiei Judiciare. În total, Parchetul General a analizat 19 plângeri vizându-l pe premier, dintre care cinci mai sunt în lucru. Documentul prezintă informaţii şi despre celelalte anchete derulate de procurorii DNA în care sunt implicaţi funcţionari ai statului.

ISMB: Fiecare şcoală va avea propria comisie care să verifice posibila colectă de bani de la părinţi

Fiecare şcoală va desemna o comisie internă care să verifice o posibilă încălcare a prevederilor legale privind implicarea cadrelor didactice în colecta de bani de la părinţii elevilor pentru diferite activităţi, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Fosta directoare de la Grădiniţa PP 14 a fost trimisă în judecată

Fosta directoare a Grădiniţei PP 14, Rodica Ţoldan, a fost trimisă în judecată pentru corupţie, informează Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

CCJ a terminat dezbaterile în dosarul de corupţie al Monicăi Ridzi. Când va fi dat verdictul

ICCJ a finalizat, joi, dezbaterile în dosarul de corupţie al fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Ridzi şi al altor directori din minister, după ce a ascultat pledoariile acuzării şi ale apărării, precum şi ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Ploieşti: Fost judecător, urmărit penal după ce a luat mită inclusiv contravaloarea unei racle

Un fost judecător de la Curtea de Apel Ploieşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Prahova, este urmărit pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut şi primit de la un inculpat bani şi bunuri în valoare de circa 83.000 de euro, inclusiv contravaloarea unei racle, potrivit DNA.

DNA cere pedepse cu executare pentru inculpaţii din dosarul Monicăi Ridzi

Un procuror DNA a cerut, joi, pedepse cu executare pentru fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, pentru fapte de abuz în serviciu şi infracţiuni informatice, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi din dosarul acesteia, inclusiv pentru un denunţător.

Deputatul Gheorghe Coman, arestat pentru fapte de corupţie, a fost trimis în judecată

Deputatul Gheorghe Coman – arestat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din DSVSA Buzău – a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, informează DNA.

Arad: Fosta directoare a unei grădiniţe, care ar fi cerut “taxe de înscriere”, trimisă în judecată

Fosta directoare a unei grădiniţe din Arad a fost trimisă în judecată pentru corupţie, după ce anul trecut ar fi primit de la părinţi, pentru a-i înscrie pe copii, “taxe de înscriere” cuprinse între 50 şi 100 de lei, care nu erau înregistrate în actele contabile.

Monica Iacob Ridzi, aşteptată joi la Curtea Supremă pentru ultimul termen al dosarului în care este acuzată de corupţie

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi este aşteptată joi la Curtea Supremă unde se judecă ultimul termen al dosarului în care este acuzată de fapte de corupţie. La termenul trecut, o parte dintre avocaţi au cerut amânarea termenului motivând că sunt apărători şi ai altor inculpaţi într-un alt dosar important care se judeca în aceeaşi zi la Curtea Supremă şi că trebuie să meargă să-i apere pe aceia.

Procesul vameşilor din lotul „Albiţa II“ a început cu o amânare

Dosarul în care cei 22 de vameşi din lotul „Albiţa II“ sunt judecaţi pentru fapte de corupţie a început cu o amânare, următorul termen fiind stabilit pentru săptămâna viitoare.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top