Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema (anti)coruptie in perioada 18-21 noiembrie 2013

Monitorizarea presei pe tema (anti)coruptie in perioada 18-21 noiembrie 2013

Monitorizare 18-21nov

Tiberiu Nitu: Lucian Papici nu a fost luat niciodata din DNA; i-a incetat delegarea ca sef al sectiei I

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a explicat joi seara, la Parlament, ca procurorul Lucian Papici “nu a fost luat niciodata din DNA”, ci i-a incetat delegarea ca sef al sectiei I a Directiei Nationale Anticoruptie la data de 2 octombrie

Salarii uriase pentru angajati din Ministerul Sanatatii

Ministerul Sanatatii infiinteaza o agentie care se va ocupa de gestionarea programelor de sanatate, adica de medicamentele care trebuie sa ajunga la bolnavii de cancer, diabet sau tuberculoza. Iar salariile angajatilor agentiei ar putea fi mai mari de 25 de ori decat sunt in prezent.

SONDAJ Camerele video de la bacalaureat nu ajută la combaterea copiatului

Camerele video instalate în sălile unde se susţin examenele de bacalaureat nu ajută la combaterea copiatului şi doar stresează elevii, cred 63,3 % dintre persoanele care au răspuns la întrebările Barometrului de Opiniei Publică.

Prima condamnare în procesul şpăgii de la Universitatea Ovidius. Stere Tala, complicele rectorului Dănuţ Epure, condamnat la 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare

Stere Tala, taximetristul care intermedia vânzarea locurilor la Admitere în Universitatea Ovidius, a fost condamnat joi, 21 noiembrie, la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Înţelegerea pe care a făcut-o cu anchetatorii i-a facilitat reducerea la jumătate a minimului de pedeapsă pentru luare de mită. Tala era complicele fostului rector Dănuţ Epure.

Fostul şef al Finanţelor ar putea ajunge după gratii. Curtea de Apel Cluj menţine pedeapsa cu închisoarea

Cresc şansele ca fostul şef al Finanţelor Sabin Ilieşi să ajungă după gratii. Acesta a fost condamnat de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud în aprilie la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Cluj menţine pedeapsa. Acesta este acuzat de trafic de influenţă, complicitate la fals, corupţie sau uz de fals.

Decizii bizare în procesul fostului deputat Mihail Boldea: un judecător se încăpăţânează să fie eliberat

Magistratul ieşean Dan Anton, care judecă dosarul fostului deputat Mihail Boldea, a decis până acum de cinci ori ca fostul deputat să fie eliberat din arest.

UPDATE Procurorii DNA au ridicat documente de la Consiliul Judeţean Prahova. Percheziţiile au legătură cu arestarea afaceristului Răzvan Alexe

Mai mulţi procurori de la Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, au fost miercuri în sediul Consiliului Judeţean Prahova de unde au ridicat documente care au legătură cu dosarul în care este arestat afaceristul Răzvan Alexe

UPDATE Dosarul „Mită la PSD”. Omul de afaceri Ioan Niculae a fost achitat

Judecătoria Sectorului 1 a decis miercuri să îi achite pe toţi cei judecaţi în dosarul „Mită la PSD” în care omul de afaceri Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, dar şi alţi inculpaţi sunt acuzaţi de finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană din 2009.

Ovidiu Hada a fost chemat în instanţă. Fostul primar e judecat în dosarul afacerilor ilegale din primărie

Curtea de Apel Alba Iulia l-a chemat marţi în instanţă pe fostul primar al Hunedoarei Ovidiu Hada, pentru a răspunde acuzaţiilor de abuz în serviciu în dosarul instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cristina Ţărnă a devenit vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie

Experta anticorupţie Cristina Cojocaru, soţia solistului trupei „Gândul Mâţei“, Nicu Ţărnă, a fost numită astăzi de Cabinetul de miniştri în funcţia de director adjunct al Centrului Naţional Anticorupţie, fiind responsabilă de prevenirea corupţiei.

DNA i-a confiscat judecătoarei Veronica Cîrstoiu sumele de 630.000 de euro şi 156.351 de lei

DNA a decis, în cazul judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), confiscarea sumelor de 630.000 de euro, primită sub formă de mită, şi de 156.351 de lei, pe care o cere CAB, în calitate de parte vătămată în proces.

Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru, numiţi de Băsescu la şefia Secţiei I din DNA

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de numire a lui Gheorghe Popovici şi a lui Dănuţ Volintiru în funcţiile de procuror-şef, respectiv procuror-şef adjunct ai Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe o perioadă de trei ani.

Bocăneanu, reţinut pentru infracţiuni de corupţie, eliberat din postul de prefect al judeţului Galaţi

Guvernul a aprobat, miercuri, hotărârea prin care Emanoil Cătălin Bocăneanu, reţinut pentru infracţiuni de corupţie, este eliberat din funcţia de prefect al judeţului Galaţi.

Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi în funcţia de şef serviciu în DNA

Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Fostul şef al APIA Caraş Severin şi un fost primar de comună, deferiţi justiţiei pentru corupţie

Fostul şef al APIA Caraş-Severin, Romică Pavel Anculia. şi fostul primar al comunei Slatina Timiş din judeţuul Caraş-Severin, Roma Gheorghe, au fost deferiţi justiţiei împreună cu reprezentantul unei firme pentru fraudarea de fonduri europene, prejudiciul fiind de 64.500 de lei, potrivit DNA.

Constanţa: Profesoarele acuzate că au luat mită la Bacalaureat au fost condamnate cu suspendare

Profesoarele din cadrul comisiei de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Leonida” din Constanţa, prinse după ce au primit câte 200 de lei mită pentru a-i lăsa pe candidaţi să copieze, au fost condamnate la cinci luni de închisoare cu suspendare, elevul care a dat banii primind două luni cu suspendare.

Două foste directoare de la CEC Bank Braşov, trimise în judecată pentru corupţie

Două foste directoare de la sucursala din Braşov a CEC Bank au fost trimise în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în cazul acordării unor credite pentru 12 firme, prejudiciul produs băncii fiind de peste şapte milioane de lei.

Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei, reţinut după a fost prins luând mită 8.000 de euro

Un agent şef de la Brigada Rutieră a Capitalei – Biroul Accidente Uşoare Sector 1, a fost reţinut, după ce a fost prins luând mită 8.000 de euro de la o persoană cercetată penal, căreia i-a spus că va interveni la un procuror pentru a dispune o soluţie favorabilă acesteia.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top