Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 18-31 martie 2014

Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 18-31 martie 2014


Monitorizare 18-31 mar

CONDAMNAREA CORUPȚIEI

Fostul ministru al Economiei Codruţ Sereş a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Fostul ministrul al Economiei Codruţ Sereş a fost condamnat luni de magistraţii Curţii Supreme la patru ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta a fost însă achitat pentru constituirea unui grup infracţional. Decizia nu este definitivă.

Judecători care ar fi primit mită păstrăvi şi whisky pentru a elibera un condamnat pentru tentativă de viol, urmăriţi penal

Un judecător al Curţii de Apel Oradea este cercetat penal de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită păstrăvi şi whisky pentru a interveni pe lângă mai mulţi colegi de-ai săi din Tribunalul Bihor pentru a salva de la închisoare un bărbat acuzat de tentativă de viol. Alături de acesta mai sunt cercetaţi trei magistraţi şi un avocat din Bihor. (31.03.2014)

Primarul Adrian Mladin, condamnat la şapte ani de închisoare cu executare. Apostol Muşat – cinci ani cu executare

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, a fost condamnat vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare, iar fostul edil din Snagov, Apostol Muşat, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, decizia nefiind definitivă. (28.03.2014)

Senatorul Secăşan, urmărit pentru intermedierea încadrării în grad de invaliditate a unui pădurar

Senatorul liberal Iosif Secăşan este urmărit penal de procurorii DNA, pentru complicitate la dare şi la luare de mită, după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar. (27.03.2014)

Mihail Vlasov rămâne în arest

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, rămâne în arest, a decis definitiv, miercuri, instanţa supremă, care a respins contestaţia acestuia faţă de măsura preventivă. (26.03.2014)

Călăraşi: Patru persoane arestate în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos

Medicul şi asistenta din Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi cele două infirmiere reţinute în dosarul pensiilor medicale acordate fraudulos au fost arestate preventiv de către magistraţii Tribunalului Călăraşi. (26.03.2014)

De ce nu a fost arestat Nicuşor Constantinescu. Motivarea instanţei în cazul preşedintelui CJ Constanţa

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 20 martie, măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă, în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme. (25.03.2014)

Călăraşi: Sute de persoane au primit ilegal pensii medicale cu ajutorul unor cadre medicale

Membri ai Comisei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie, fiind acuzaţi să au ajutat peste 200 de persoane să obţină pe nedrept pensii medicale, prejudiciul adus statului fiind estimat de anchetatori la şase milioane de lei. (24.03.2014)

Dosarul lui Constantin Nicolescu, trimis înapoi la Curtea de Apel Bucureşti pentru rejudecare

Dosarul fostului preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu în care acesta este acuzat că a luat fonduri PHARE de aproape 900.000 de euro, în baza unor acte false, va fi trimis înapoi Curţii de Apel Bucureşti (CAB), pentru rejudecare, a decis, vineri, instanţa supremă. (21.03.2014)

Oradea: Fostul vicepreşedintele al ANRP şi fiul acestuia, arestaţi pentru 30 de zile

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Cătălin Dumitru şi fiul acestuia, reţinuţi joi de procurorii DNA Oradea între-un dosar de mită de un milion de euro, au fost arestaţi, vineri, pentru 30 de zile. (21.03.2014)

Vicepreşedintele ASF Corneliu Moldoveanu şi avocatul Dan Odobescu, urmăriţi în dosarul “Carpatica”

Vicepreşedintele ASF Corneliu Moldoveanu şi avocatul Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, sunt urmăriţi în dosarul “Carpatica”, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite, respectiv complicitate la această infracţiune. (21.03.2014)

Fostul vicepreşedinte al ANRP Cătălin Dumitru, reţinut pentru luare de mită şi spălare de bani

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) Cătălin Dumitru a fost reţinut de procurorii DNA Oradea, pentru luare de mită şi spălare de bani, alături de fiul acestuia, acuzat de complicitate la cele două intracţiuni. (20.03.2014)

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie şi urmează să fie dus în arest. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus această măsură preventivă în urma audierii lui Constantinescu. (19.03.2014)

Mihail Vlasov a fost arestat preventiv. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de eurode la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj. (19.03.2014)

Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, ridicat în urma percheziţiilor, adus la DNA

Şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, a fost adus, miercuri după-amiază, în jurul orei 17.00, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat. (19.03.2014)

Şeful DIICOT Alba, un alt procuror şi un poliţist,urmăriţi penal în legătură cu dosarul Berbeceanu

Şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, un ofiţer de la BCCO Alba şi un procuror de la PT Alba sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe, potrivit DNA. (19.03.2014)

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ridicat de procurori de la locuinţa sa. Nicuşor Constantinescu: Mă tem că voi fi arestat

Percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa şi la locuinţa şefului instituţiei, Nicuşor Constantinescu, într-un dosar instrumentat de DNA. Nicuşor Constantinescu a fost ridicat de procurori de la locuinţa sa, în urma percheziţiilor. Vicepreşedinte CJ Constanţa susţine că procurorii au cerut acte privind eliberarea unor certificate de urbanism. Constantinescu, a declarat, înainte de a intra la Direcţia Naţională Anticorupţie, că se teme că va fi arestat. (19.03.2014)

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost REŢINUT

Procurorii DNA l-au reţinut pe preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, şi vor cere, miercuri, arestarea lui preventivă, pentru trafic de influenţă. (19.03.2014)

Preşedintele Camerei de Comerţ, Mihail Vlasov, audiat de DNA

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost dus la audieri, marţi seară, de procurorii DNA, în urma unui flagrant. (18.03.2014)

Primar din Argeş, condamnat la închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie

Primarul comunei Albeştii de Muscel din judeţul Argeş, trimis în judecată pentru fapte de corupţie privind destinaţia unor fonduri europene, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, fiind obligat să returneze către APIA peste 200.000 de lei. (18.03.2014)

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top