Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema anti(coruptie) in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2013

Monitorizarea presei pe tema anti(coruptie) in perioada 26 noiembrie – 2 decembrie 2013


Monitorizare 26nov-2dec

Procurorul acuzat că a jucat la poker banii de flagrant va fi cercetat în libertate

Fostul procuror DIICOT, George Mărgărit, acuzat de DNA că a jucat la poker banii destinaţi unui flagrant, va fi cercetat în libertate. Asta a decis, joi, instanţa supremă, care a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupţie.

Fostul primar din Ip, la a doua condamnare la închisoare în mai puţin de două luni

După ce la mijlocul lunii octombrie a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru fals intelectual, fostul primar al comunei sălăjene Ip, Ioan Boer, a fost condamnat, săptămâna aceasta, şi într-un alt dosar.

A cerut 183 de dolari mită pentru un permis de tractorist

Un inginer al Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Tehnică din Drochia a fost prins de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie în timp ce primea 2.400 de lei (183 de dolari) pentru un permis de conducere a tractorului şi un certificat profesional.

Eşec pentru DNA Alba Iulia: funcţionari de la Finanţe, judecaţi pentru abuz în serviciu, achitaţi definitiv

Patru funcţionari din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Alba şi un expert judiciar au fost achitaţi definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar în au fost judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Avocat din Baroul Iaşi, fost executor judecătoresc, încătuşat pentru a doua oară într-un singur an

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Iaşi au dispus joi, 28 noiembrie, reţinerea pentru 24 de ore a unui fost executor judecătoresc, actual avocat în Baroul Iaşi.

Dosarului de corupţie al lui Marian Oprişan, amânat din nou. Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, vorbeşte despre o conspiraţie în acest dosar

Baronul de Vrancea este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu adus la buget de 1,9 milioane de dolari.

Procurorii Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu revin la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti

Procurorii Viorel Cerbu şi Iuliana Bendeac vor reveni, de la 1 decembrie, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, să le accepte cererile de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, respectiv Parchetul General.

Judecătoarea şi avocata de la Criuleni prinse cu mită de 2.000 de euro vor ajunge pe banca acuzaţilor

Judecătoarea Elena Bocşana de la Judecătoria Criuleni, care a fost prinsă cu mită de 2.000 de euro pentru achitarea a doi inculpaţi, va compărea în faţa instanţei de judecată. Alături de ea este învinuită şi avocata inculpaţilor.

Șpaga de la Balșoi

Joy Womack a atras atenţia presei internaţionale anul trecut, fiindcă era prima balerină de origine americană care termina şcoala de la Balşoi şi era angajată în corpul de artişti ai celebrului teatru. Acum câteva zile, ea a reapărut în ştirile din presa de peste Ocean, fiindcă a decis să părăsească Teatrul Balşoi. Motivul? I-au cerut şpagă 10 mii de dolari ca să capete un rol de solistă.

Un ministru adjunct al Apărării din Polonia demisionează în urma unor acuzaţii de corupţie

Generalul Waldemar Skrzypczak, ministrul adjunct polonez al Apărării, responsabil de contractele de armament, şi-a anunţat joi demisia, în urma unor acuzaţii de nereguli privind licitaţiile.

Administratorul unei firme din cadrul programului Work&Travel din Republica Moldova a fost reţinut

Administratorul unei firme din cadrul Work&Travel din R. Moldova a fost reţinut, miercuri, de ofiţeri ai Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), fiind bănuit că a deposedat 168 de beneficiari ai acestui program de peste 2.000.000 de lei moldoveneşti (peste 110.000 de euro).

Bărbat reţinut după ce a fost prins când lua 80.000 euro ca să intervină pentru o persoană arestată

Un bărbat a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins când lua 80.000 de euro, din 250.000 de euro pe care îi ceruse spunând că ar putea interveni la magistraţi pentru ca o persoană arestată într-un dosar de evaziune fiscală să fie pusă în libertate şi să nu fie trimisă în judecată.

CORUPŢIA DE LA AGRICULTURĂ. Ministerul condus de omul lui Voiculescu, zguduit de anchetele DNA

Sutele de milioane de euro şi mizele imobiliare de la Ministerul Agriculturii au atras atenţia unor grupuri de interese. De asemenea, înalţi funcţionari au cerut şpagă pentru dirijarea fondurilor.

Dosarul în care europarlamentarul Adrian Severin este acuzat de corupţie, luat în discuţie la Curtea Supremă

Magistraţii Curţii Supreme iau în discuţie marţi primul termen în dosarul în care europarlamentarul Adrian Severin este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Dosarul a fost deschis în urma unei anchete sub acoperiere realizate de reporterii „Sunday Times“ în 2011.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top