Ești aici: Acasă » Actualitate » Povești de implicare civică. Citiți-le și urmați-le exemplul! DA, se poate!

Povești de implicare civică. Citiți-le și urmați-le exemplul! DA, se poate!

În luna mai a acestui an, o bunică l-a denunțat pe medicul care a cerut șpagă pentru a-i opera nepotul în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca. Aceasta a mers la Poliţie, în momentul în care Ioan Dobrescu i-a cerut o sumă mai mare decât şi-ar fi permis pentru a-l opera pe copil.

Înainte de alegerile din iunie 2012 o femeie de 72 de ani din Dolj a dus la Poliţie mita electorală.Nu îmi trebuie mie nimic mamă. Eu sunt femeie săracă, dar cinstită. Mi-a dat o hârtie de 50 de lei să pun ştampila pe Gheorghe Ganea“, spune Dumitra Tuiu. Autoritățile locale au început o anchetă, ceea ce însemnă că vinovaţii riscă între 6 luni si 5 ani de închisoare. 

Gheorghe Toader are 38 de ani și este singurul locuitor dintr-un sat argeșean. În campania electorală candidații locali îl ignoră, iar autoritățile nu înființează acolo o secție de votare. Cu toate astea bărbatul merge la vot într-un sat vecin și spune că “procesul electoral este important“, în pofida “numeroaselor dezamăgiri“. 

Cu câteva zile înainte de referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu, Cosmin Herac a găsit un pliant ilegal distribuit pe străzile din Deva. A fotografiat pliantul şi l-a dat ca exemplu negativ pe reţelele de socializare. Erupţie Anticorupţie a aflat că la sediul indicat pe pliant figura o firmă al cărei administrator este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Cazul a fost preluat ulterior de presă.

Angajaţii primăriei din comuna Ghioroc din Arad au pus mâna pe lopată şi au ieşit să pună pavele pe străzile din comună. Fiindcă nu sunt bani să angajeze meseriaşi, primarul munceşte şi el. “Am pus mâna cu toţii, cu toţi băieţii din primărie şi realizăm noi. Suntem oameni harnici şi ştim cum se face“, a declarat Corneliu Popi Morodan, primar comuna Ghioroc.

Un poliţist de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albiţa a refuzat să primească mită de la un cetăţean din Republica Moldova, care încerca să evite întocmirea pe numele său a unui dosar penal. Poliţistul l-a denunţat la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

 Elena Gherghel, funcţionar public la Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (BCPI) Răducăneni Iaşi, a fost demisă după ce a refuzat să avizeze un dosar de intabulare ilegal trimis de fostul primar de Gorban, Ioan Leonte. Acesta îi promisese că va primi 50.000 de euro dacă va aviza favorabil dosarul. “După acest episod, domnul Leonte a făcut în mai multe cercuri afirmaţia că nu se va lăsa până nu mă va da afară din serviciu, pentru că m-am opus semnării acestui dosar”, spune Elena Gherghel.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top