Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei: 22 – 28 octombrie pe tema corupției

Revista presei: 22 – 28 octombrie pe tema corupției

22 octombrie 2012

Şeful LPF, Dumitru Dragomir, achitat alături de ceilalţi inculpaţi în dosarul de la ÎCCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul în care şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro 

24 octombrie 2012

Romania: high marks from the IMF

Romania: pulling out of a serious crisis fairly successfully, but with a long way to go to attain rude economic health. That’s the International Monetary Fund’s conclusion following its latest staff visit to the country.

Mai multe detalii aici: blogs.ft.com 

25 octombrie 2012

Ancheta anticorupţie de la CFR Călători: au fost emise 81 de mandate de aducere

Un număr de 81 de mandate de aducere au fost emise pe numele unor angajaţi de la regionalele CFR Călători suspectaţi de fapte de corupţie, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu.

Mai multe detalii aici: www.zf.ro 

Raport AmCham despre cazurile de corupţie din România

Cazurile de corupţie din România ar trebui să fie pedepsite mai mult prin “coerciţii financiare” şi mai puţin prin sancţiuni penale, aşa cum se întâmplă în prezent, penalizarea pecuniară fiind mai dureroasă în unele cazuri, a declarat, joi, Sorin Mândruţescu, preşedintele AmCham, citat de agenţia Mediafax.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro 

26 octombrie 2012

Ce înseamnă „a lua geanta“ sau „a întoarce haina“ în limbajul naşilor de la CFR

Procurorii au dat iama în trenurile şi birourile CFR Călători SA pentru a anihila “reţeaua naşilor”. Peste 200 de controlori şi revizori din toată ţara sunt cercetaţi pentru încasarea de şpăgi de la călători blatişti. Banii se împărţeau piramidal.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro 

Un procuror din Olteniţa a fost prins cu 5.000 de euro mită

Procurorul Marin Niţă, de la Parchetul Judecătoriei Olteniţa, a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, în timp ce lua mită 5.000 de euro pentru a da o soluţie favorabilă inculpaţilor dintr-un dosar.

Mai multe detalii aici:  www.adevarul.ro 

Reţeaua “NAŞILOR” din CFR: Niciunul dintre angajaţii CFR Călători reţinuţi pentru corupţie nu a fost arestat

Tribunalul Braşov a respins, vineri, toate propunerile de arestare preventivă pentru cei 70 de angajaţi ai CFR Călători reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, majoritatea acestora având interdicţie de a părăsi ţara.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro  

Blestemul corupţiei în estul Europei. New York Times dedică un articol lui Adrian Năstase

Ţările din Europa Centrală şi de Est “se confruntă cu o agravare a instabilităţii care, susţin analiştii, este provocată, aproape în egală măsură, de corupţia endemică şi de eforturile uneori stângace de a o combate în contextul rivalităţilor politice amare”, scrie New York Times într-un articol dedicat fenomenului corupţiei, exemplificat prin cazul lui Adrian Năstase.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro 

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top