Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 10 – 16 decembrie 2012

Revista presei pe tema corupției: 10 – 16 decembrie 2012

11 decembrie 2012

DNA: Şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, reţinut pentru trafic de influenţă

Ofiţerul de poliţie Dorin Hudiţă, şeful Biroului pentru Imigrări Maramureş, a fost reţinut marţi de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Dorin Hudita este cercetat penal după ce ar fi primit 300 de euro şi două sticle de alcool de la o persoană, pentru a-i înlesni obţinerea cetăţeniei române.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

 

12 decembrie 2012

Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie a judecătoarei ieşene condamnate pentru corupţie

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea Angelei Ungureanu din funcţia de judecător la Judecătoria Iaşi, după ce aceasta a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru corupţie, anunţă Mediafax.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

DNA: 32 de inculpaţi condamnaţi definitiv în noiembrie în dosarele procurorilor anticorupţie

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că în noiembrie, în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 18 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 32 de inculpaţi.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Iaşi: Raport de caz – 12.12.2012 – Arhitectul-şef Vericeanu: incompetenţă sau sistem mafiot?

În ediţia din 12 decembrie 2012, v-am prezentat detalii despre conflictul de interese în care se găseşte arhitectul-şef al Primăriei Iaşi, Tudor Vericeanu, a cărui soţie, Cristina Nichita, a derulat, de-a lungul timpului, raporturi comerciale cu patru dintre firmele lui Iulian Dascălu.

Mai multe detalii aici: www.telem.ro

Senatorul Dian Popescu, trimis în judecată pentru corupţie

Candidatul USL Dian Popescu, ales parlamentar pe Colegiul I Senat, cu 55% din voturi, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Parlamentarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave fals, uz de fals şi dare de mită în dosarul în care este cercetat şi arestat primarul suspendat din Peştişani, Florin Pavel.

Mai multe detalii aici: www.gorjexclusiv.ro

14 decembrie 2012

Melania Vergu, fost consilier al ministrului Educaţiei, a fost trimisă în judecată pentru fraudarea fondurilor POSDRU

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată a Melaniei Vergu, fost consilier al ministrului Educaţiei, administrator şi asociat al SC Edu Tim Consultanţă Europeană, informează DNA într-un comunicat de presă.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

Poliţiştii au descins în 22 de locuinţe din Bucureşti şi Brăila, într-un caz de achiziţii ilegale

Poliţiştii au descins, vineri dimineaţa, în 22 de locaţii, de unde vor fi ridicate documente şi 15 persoane, investigate într-un caz de achiziţii ilegale în valoare de 1,5 milioane de lei, bani obţinuţi cu ajutorul unor funcţionari publici, informează Poliţia Capitalei.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

 

Romanian poll: future is European, corruption is main challenge, IT and agriculture best for growth

A new study shows that Romanian students and managers share many of the same opinions and predictions of the country’s future.

Mai multe detalii aici: www.romania-insider.com

Dosarul fraudelor bancare: 20 de persoane reţinute pentru 24 de ore. Procurorii cer arestarea în lipsă a lui Vasile Creştin

DIICOT i-a reţinut pe oamenii de afaceri Ioan Creştin şi Marius Locic în dosarul fraudelor bancare. Pe lângă aceştia au mai fost încarceraţi, pentru 24 de ore, trei directori de bănci, doi notari şi doi evaluatori.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top