Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupţiei: 12 – 18 noiembrie 2012

Revista presei pe tema corupţiei: 12 – 18 noiembrie 2012


12 noiembrie 2012

Zeci de poliţişti şi funcţionari, dosare la anticorupţie pentru mită

Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani a soluţionat în primele nouă luni ale acestui an 38 de dosare penale, din care opt au fost înaintate la DNA şi 30 la parchete. Un total de 69 de persoane au fost cercetate pentru fapte de corupţie, cele mai multe pentru dare sau luare de mită.

Mai multe detalii aici: www.botosaneanul.ro 

 

13 noiembrie 2012

DNA: 100 de inculpaţi, condamnaţi definitiv în octombrie în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) informează că în luna octombrie în dosare de corupţie au rămas definitive un număr total de 32 hotărâri judecătoreşti, prin care au fost condamnaţi 100 de inculpaţi.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Romania anti-graft agency says faces political intimidation

(Reuters) – A Romanian anti-corruption watchdog has said the ruling leftist alliance is trying to pressure it to drop its investigations of senior figures ahead of a December election.

Mai multe detalii aici: www.reuters.com

Un colonel SRI, condamnat la închisoare pentru corupţie

Colonelul SRI Corneliu Păltânea a fost condamnat, definitiv, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost judecat pentru că a pretins bani şi servicii turistice de la un subordonat al său pentru a-l ajuta să devină ofiţer de informaţii.

Mai multe detalii aici: www.rtv.net

14 noiembrie 2012

Un investigator sub acoperire al DGA a povestit cum iau mită poliţiştii

Tribunalul Timiş l-a audiat, astăzi, prin sistemul de videoconferinţă pe investigatorul sub acoperire al DGA cu numele de cod Andrei Ionescu, în dosarul în care au fost trimişi în judecată agenţii Radu Bandula şi Cristian Dina pentru luare de mită.

Mai multe detalii aici: www.pressalert.ro

 

Surpriză pentru un şofer din Jebel: poliţiştii au refuzat mita

Timișoara – La data de 01.11.2012, în jurul orei 16, pe D.N. 59, poliţiştii Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism, care a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu o viteză de 120 km/h, într-o zonă cu limitare de viteză la 60 km/h.

Mai multe detalii aici: www.timisoaraexpress.ro

Romanian officials handed prison terms for tax evasion and money laundering

November 14 – Romanian football has been plunged into disgrace after prison sentences were handed out to some of the country’s most influential senior executives and former players for tax evasion and money laundering in connection with the overseas transfers of 12 players over a six-year period.

Mai multe detalii aici: www.insideworldfootball.biz

 15 noiembrie 2012

Tribunalul Bucureşti: Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, arestat preventiv pentru luare de mită


Tribunalul Bucureşti a decis, joi seara, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei (PSD). Acesta a fost reţinut joi dimineata pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de dare de mită, informează un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top