Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 14 – 20 ianuarie 2013

Revista presei pe tema corupției: 14 – 20 ianuarie 2013

14 ianuarie 2013

Colegul de şpagă al lui Adrian Severin, patru ani de închisoare cu executare

Fostul eurodeputat austriac Ernst Strasser, judecat pentru că ar fi cerut mită pentru a promova amendamente la legislaţia europeană, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Ernst Strasser a respins permanent toate capetele de acuzare pentru corupţie.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro

FALCĂ, audiat în dosarul de luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, a fost audiat, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care judecă apelul făcut de procurori în dosarul în care Falcă a fost achitat, anul trecut, de acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Mai multe detalii aici: www.realitatea.net

 

15 ianuarie 2013

DNA: 56 de inculpaţi, condamnaţi definitiv în decembrie în dosarele procurorilor anticorupţie

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că, în cursul lunii decembrie 2012, în dosare de corupţie instrumentate de procurori, au rămas definitive 17 hotărâri judecătoreşti prin care au fost condamnaţi 56 de inculpaţi.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu a fost repartizat la Înalta Curte la completul de judecată care l-a condamnat pe Adrian Năstase în dosarul “Trofeul Calităţii”

Dosarul de corupţie “ICA” al lui Dan Voiculescu a fost repartizat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi a primit primul termen de judecată pe 23 aprilie 2013. Dosarul a fost repartizat Completului de judecători numărul 4, complet din care fac parte în prezent Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan, judecătorii care l-au condamnat la închisoare în prima instanţă pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul “Trofeul Calităţii”, au precizat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Mai multe detalii aici: www.anticorupte.hotnews.ro

16 ianuarie 2013

Tânărul care vinde lapte pe Facebook: Se poate şi fără şpagă!

Tiberiu Mitrea, 24 de ani, este fondatorul Natura Lact, o ferma mixta cu vaci de lapte si cultivarea terenului din judetul Sibiu. Povestea sa antreprenoriala a fost descrisa pas cu pas in emisiunea Start-Up Wall-Street.

Mai multe detalii aici: www.wall-street.ro

17 ianuarie 2013

Poliţişti din Alexandria cercetaţi pentru că cereau şpagă şoferilor

Şase agenţi de la Ordine Publică Alexandria sunt suspectaţi că, în loc să dea amenzi şoferilor care încălcau regulile de circulaţie, le cereau şpagă.

Mai multe detalii aici: www.ziare.com

 

DNA Cluj: Poliţistul reţinut a luat mită de 5.000 € şi 3.500 lei pentru reînmatricularea unei maşini furate

Comisarul şef Mihai Curt din cadrul IPJ Cluj, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de trafic de influenţă, a pretins şi luat mită de la un denunţător sumele de 5.000 de euro şi 3.500 de lei. În schimbul banilor, poliţistul ar fi promis că poate interveni pe lângă anchetatori şi angajaţi ai RAR şi Serviciul Înmatriculări, pentru ca denunţătorului să i se restituie un autoturism de teren, care fusese furat.

Mai multe detalii aici: www.citynews.ro

 

 Democraţie, justiţie, anticorupţie – o soluţie politico-financiară

Mecanismul de Cooperare şi Verificare al UE e în egală măsură iubit şi urît, atît de români, cît şi de europeni. E iubit mai cu seamă de cei care au felurite beneficii din componenta de verificare şi e urît îndeosebi de cei care nu văd avantajele din partea de cooperare.

Mai multe detalii aici: www.dilemaveche.ro

18 ianuarie 2013

Excursii la Beverly Hills şi Las Vegas drept şpagă pentru procurorul de la Parchetul Capitalei ridicat de DNA

Procurorul Tomiță Neagu, fost șef la Parchetul Cornetu, în prezent procuror la Parchetul Tribunalului București este acuzat de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție că a primit șpagă excursii în SUA, la Beverly Hills și Las Vegas de la primarul comunei Jilava, Adrian Mladin.

Mai multe detalii aici: www.money.ro

19 ianuarie 2013

DNA cercetează posibile fapte de corupţie la CSM (surse)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac cercetări în legătură cu posibile fapte de corupţie săvârşite de un judecător membru al Consiliului Superior al Magistraturii, au declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, surse judiciare. Potrivit surselor citate, ar fi vorba de judecătorul Adrian Neacşu.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top