Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 17 – 23 decembrie 2012

Revista presei pe tema corupției: 17 – 23 decembrie 2012


17 decembrie 2012

DOSARUL BANCHERILOR. Traseul creditelor penale, mită pe filiera Locic-Voicu

După aproape trei zile de audieri, Justiţia a cunoscut ieri o înfrângere. Controversatul om de afaceri Marius Locic, implicat în dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro, va fi cercetat în stare de libertate.

Mai multe detalii aici: www.evz.ro

O rețea specializată în înşelăciuni cu terenuri scumpe, trimisă în judecată de procurorii DNA Iaşi

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată a mai multor avocaţi şi inspectori ieşeni, pentru înşelăciuni cu terenuri.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

18 decembrie 2012

Gaşca de corupţi de la UMF a strâns rândurile în faţa judecătorilor

Mâine, la Curtea de Apel Suceava, va avea loc un nou termen în dosarul în care rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi complicii săi, sunt judecaţi că au fraudat fonduri europene în valoare de 1,5 milioane euro

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

20 decembrie 2012

Cele mai mari 10 scandaluri de CORUPŢIE din politica românească în 2012

Mai activă ca niciodata, justiţia anului 2012 a încercat să-şi facă datoria şi să-i arunce după gratii pe multi politicieni corupţi. Din păcate, şi “pilele” au fost la fel de active. 9AM.ro vă prezintă zece din corupţii anului din politica românească.

Mai multe detalii aici: www.9am.ro

 

Un cadou de Crăciun făcut de DNA

Persoanele cu funcţii puse sub învinuire în această toamnă în dosarul “Rutiera II” pot răsufla uşurate. Procurorii DNA Iaşi au decis să-i scoată de sub urmărire penală pe deputatul Petru Movilă, procurorul Luana Maxim, dar şi pe şeful adjunctului Poliţiei Iaşi, Mihai Pintilei.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro

 Dosarul de corupţie a lui Dan Voiculescu, trimis la Curtea Supremă

Tribunalul Bucureşti a dispus trimiterea dosarului lui Dan Voiculescu la Curtea Supremă. Instanţa a constatat că Dan Voiculescu şi-a preluat mandatul de senator, astfel că, potrivit legii, el nu poate fi judecat decât de magistraţii de la Curtea Supremă.

Mai multe detalii aici: www.gandul.info

21 decembrie 2012

Omul de afaceri Puiu Popoviciu şi foştii şefi DGIPI şi DGA Cornel Şerban şi Petru Pitcovici, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie

… în legătură cu tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti, anunţă Agerpres. Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

 Un poliţist cu bun simţ … a primit mită, dar pentru că nu a rezolvat problema a înapoiat totul, suma a fost nesemnificativă?!

Omul legii, de la Postul de Poliţie din Becicherecu Mic este acuzat de trafic de influență, după ce a primit 1.000 de euro pentru a scoate de sub urmărire penală o persoană.

Mai multe detalii aici: www.voceatimisului.ro

 

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top