Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupţiei: 19 – 25 noiembrie 2012

Revista presei pe tema corupţiei: 19 – 25 noiembrie 2012

20 noiembrie 2012

AmCham a lansat ghidul principiilor anticorupţie

Camera de Comerţ Americană din România (AmCham România) a lansat ghidul “Principiile anticorupţie ale AmCham România”, un instrument menit să contribuie la prevenirea acordării de mită şi a corupţiei, dar şi la creşterea eficienţei metodelor utilizate în acest sens de către companiile din România.  Ghidul poate fi vizualizat AICI.

Mai multe detalii aici: www.economie.hotnews.ro 

Şeful Gărzii Financiare Teleorman, audiat la DNA

Şeful Gărzii Financiare Teleorman, Aurel Puiu, este audiat marţi, potrivit unor surse judiciare, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura centrală într-un dosar privind posibile fapte de corupţie în legătură cu favorizarea unor societăţi comerciale în urma controalelor efectuate.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro 

Procurorul Marin Niţă din Călăraşi, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorul este acuzat că a cerut bani de la o persoană cercetată într-un dosar de înşelăciune, pentru a dispune netrimiterea în judecată şi scoaterea acesteia de sub urmărire penală. Pentru aceste favoruri, Marin Niţă a solicitat 5.000 de euro.

Mai multe detalii aici: www.tvrnews.ro 

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, deferiţi justiţiei de DNA pentru luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro 

 

22 noiembrie 2012

Deputatul PSD Ion Stan, urmărit penal pentru trafic de influenţă: el i-a cerut unui om de afaceri 130.000 de lei pentru cheltuieli din campania electorală

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de deputatul PSD Ion Stan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, informează Direcţia Naţională Anticorupţie într-un comunicat transmis joi.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro 

Preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, trimis in judecată pentru mită electorală

Liderul organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Cristian Gigi Chiru, a fost trimis joi în judecată de procurori fiind acuzat de mită electorală, potrivit agenţiei Mediafax. În campania electorală din vară, în calitate de candidat Chiru a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Chiru candidează pentru un post de senator în colegiul uninominal 4 Constanţa.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro 

23 noiembrie 2012
Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru conflict de interese

Senatorul liberal Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a fost trimis vineri în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţia de conflict de interese (5 fapte), dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top