Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 21 – 27 ianuarie 2013

Revista presei pe tema corupției: 21 – 27 ianuarie 2013

21 ianuarie 2013

Buzău: Procurorii anticorupţie au luat la puricat “Maternitatea lui Mocanu”

Au fost ridicate documentele privind închirierea, contra sumei de 15.000 euro lunar, a aparaturii medicale înaintea “inaugurării” de pe 1 iunie 2012.

Mai multe detalii aici: www.ziare.com/buzau

 Angajări ilegale la Aeroportul Internaţional Iaşi

Aeroportul Internaţional Iaşi este târât în instanţă pentru prostiile făcute de alţii • Dată afară de la aeroport fără un motiv întemeiat, consiliera juridică îşi caută dreptatea la Tribunal • Postul ei a fost însă ocupat de un personaj certat cu legea.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Iaşi: Doi foşti şefi din Finanţe s-au sustras de la plata impozitelor către stat

Fostul director de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, Corneliu Durdureanu, dar şi Mircea Soroceanu, fostul director al Administraţiei Finanţelor Publice a municipiului Iaşi, s-au sustras de la plata unor impozite către stat • Descoperirea a fost facută chiar de colegii lor de la Fisc, cei care se ocupă cu plata impozitelor pe care trebuie să le plăteasca persoanele fizice

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

 

Medicii, prea speriaţi ca să mai ia şpagă după intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier

Schimbările din Noul Cod Rutier îi sperie şi pe şoferi, dar şi pe medici. Nici să dai cu tunul nu mai găseşti acum în Capitală un medic dispus să-şi pună parafa pe fişa auto, “pe ochi frumoşi”.

Mai multe detalii aici: www.a1.ro

22 ianuarie 2013

Botoşani: Profesor trimis la închisoare pentru şpaga de la Economic

Magistraţii din cadrul Tribunalului Botoşani s-au pronunţat astăzi, marţi 22 ianuarie 2013 cu privire la procesul privind notele cumpărate în urmă cu doi ani de zile la bacalaureatul de la Colegiul Economic. Profesorul universitar Leonache Drăgoi şi vicepreşedinta comitetului de părinţi Carmen Mihaela Ciuraru au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Mai multe detalii aici: www.botosaneanul.ro

Iaşi: Nu se lasă bătuţi! Protest împotriva mafiei din justiţie

Foştii salariaţi ai CET SA au protestat în faţa Prefecturii Iaşi acuzând justiţia că face jocurile politicienilor, ignorând cetăţenii simpli ale căror drepturi sunt încălcate abuziv.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

 

Iaşi: Un judecător corupt şi un prefect condamnat au dat un tun de milioane de euro

Un individ a devenit peste noapte milionar în euro datorită unor funcţionari corupţi ai statului, şi anume un judecător şi un prefect • Individul se numeşte Mihai Petrişor şi acesta a obţinut 40 de hectare de teren la marginea drumului european, în oraşul Podu Iloaiei

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Piteşti, urmărit penal de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de Marilena Ancuţa Avram, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Piteşti în perioada săvârşirii faptelor, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată, arată un comunicat de presă.

Mai multe detalii aici: www.bursa.ro

 

EXCLUSIV: ANAF se luptă cu fluturaşi anticorupţie, constată Curtea de Conturi

Singura preocupare a inspectorilor ANAF pentru combaterea corupţiei a fost, în 2011, să împartă fluturaşi şi afişe sau să facă formulare detaliate de reclamaţii. Cel puţin asta este concluzia raportului Curţii de Conturi pe care Money TV l-a obţinut în exclusivitate.

Mai multe detalii aici: www.money.ro

 

23 ianuarie 2013

Reuters: Creşterea imunităţii parlamentarilor în România ar putea irita UE

Parlamentarii români au votat în mod copleşitor marţi să îşi mărească imunitatea în faţa procurorilor, o măsură care, cel mai probabil, va nemulţumi o Comisie Europeană deja exasperată de eforturile ezitante ale României de a-şi rezolva problema corupţiei la nivel înalt, scrie agenţia Reuters.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

Peste 2.200 de angajaţi ai MAI, CERCETAŢI, anul trecut, de ofiţerii anticorupţie

Peste 2.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost cercetaţi, în 2012, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, care au stabilit că peste 260 dintre cei vizaţi de anchete făceau parte din grupări infracţionale organizate, informează DGA.

Mai multe detalii aici: www.realitatea.net

Timisoara: 7 ani de anticorupţie / 1.644 condamnări: 413 cu executare, 1.231 cu suspendare

Direcţia Generală Anticorupţie a prezentat Analiza principalelor activităţi desfăşurate şi a rezultatelor obţinute în anul 2012.

Mai multe detalii aici: www.timisoaraexpress.ro

 

Au zis “pas” la şpagă. Trei poliţişti au refuzat mita şi au sesizat DGA

Doi tineri au fost surprinşi în flagrant de către Direcţia Generală Anticorupţie în timp ce încercau să mituiască trei oameni ai legii pentru a scăpa de dosar penal.

Mai multe detalii aici: www.ziuanews.ro

 

24 ianuarie 2013

Ambasadorii german şi francez: Pentru Schengen, României îi trebuie progrese în lupta anticorupţie

Ambasadorul Germaniei, Andreas Von Mettenheim, şi cel al Franţei, Philippe Gustin, au declarat că, dincolo de modernizarea tehnică a controlului frontierelor, României îi trebuie pentru aderarea la Schengen progrese în reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

Roman: Suspiciuni de mită la examenul pentru asistenţi

Concursul pentru posturile de asistenți medicali se va organiza din nou. De această dată, organizator va fi Primăria municipiului Roman, după ce primarul Leoreanu ar fi auzit că unii candidați ar fi mituit comisia pentru a fi admiși.

Mai multe detalii aici: www.ziarulderoman.ro

Judecătorii au început în forţă judecarea dosarului de corupţie al lui Relu Fenechiu

Ieri, au avut loc primele audieri în dosarul Transformatorul, în care este implicat Relu Fenechiu, în prezent ministru al Transporturilor • Au fost audiate primele persoane învinuite din dosar, şi anume Petru Andronache şi Ion Marghidan, foşti directori în cadrul societăţii de întreţinere a reţelelor de distribuţie a energiei electrice SISEE Moldova, dar şi la SC Electrica Moldova SA

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

25 ianuarie 2013

Comunicat de presă: Ziua „eliberării” românului de şpagă

Angajatul român munceşte în primele 16 de zile din an pentru a putea plăti şpăgile pe care trebuie să le achite la diverse instituţii de stat şi/sau companii private pentru a-şi rezolva diferite probleme, arată un calcul estimativ, făcut în premieră de www.piatadespaga.ro, portal care are drept scop reducerea nivelului plăţilor informale făcute în România.

Mai multe detalii aici: www.piatadespaga.ro

 26 ianuarie 2013

DNA propune arestarea preventivă a unui judecător de la Curtea de Apel Oradea pentru trafic de influenţă

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă a lui Mircea Puşcaş, judecător la Curtea de Apel Oradea, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă, acesta urmând a fi prezentat instanţei în cursul zilei de sâmbătă cu propunere de arestare preventivă, informează un comunicat emis de DNA.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

 

INCREDIBIL! El este cel mai bogat funcţionar public din Iaşi

Are trecute în declaraţia de avere 53,5 hectare de teren • În plus, a încasat de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) peste 100.000 de euro, deorece deţine în arendă peste 100 de hectare • Este vorba despre secretarul oraşului Târgu Frumos, Mihai Tucan

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

27 ianuarie 2013

Sex, viței sau brânză, mită acceptată de magistrați, în timp de criză

Unii magistrați din România nu fac niciun rabat, când vine vorba să-și rotunjească în mod ilicit veniturile. Deși remunerați cu câteva mii de euro pe lună, unii dintre ei au acceptat să dea verdicte favorabile unor persoane de la care au primit plata “în natură”, în cazul în care oamenii nu aveau bani.

Mai multe detalii aici: www.dcnews.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top