Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 28 ianuarie – 3 februarie 2013

Revista presei pe tema corupției: 28 ianuarie – 3 februarie 2013

 28 ianuarie 2013

ANI a virat la bugetul de stat peste 550 mii de euro, bani confiscaţi de la inculpaţii din dosarul permiselor de conducere false din Argeş

Agenţia Naţională de Integritate a virat la bugetul de stat suma totală de 2.501.102, 79 lei (echivalentul a aproximativ 551.000 euro) “reprezentând contravaloarea mijloacelor de plată în valută confiscate de la Vlăsceanu Gheorghe Codruţ şi Zidaru Daniel, agenţi de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar – Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (Argeş)”, anunţă ANI, într-un comunicat.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro 

16 zile pe an munceşti doar ca să plăteşti ŞPAGĂ

Conform calculului făcut de Piatadespaga, un angajat cu salariul mediu de 350 de euro munceşte în primele 16 zile din an pentru a putea plăti şpăgile pe care urmează să le dea în restul anului.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro 

 

29 ianuarie 2013

Gheorghe Falcă, primarul Aradului, achitat şi de către Curtea de Apel Alba în dosarul “Fabrica de zahăr”

Curtea de Apel Alba Iulia a respins luni ca nefondat apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la sentinţa Tribunalului Alba privind achitarea primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în aşa numitul dosar “Fabrica de zahăr”, în care edilul a fost judecat sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave. Decizia nu este finală şi poate fi atacată cu recurs. Falcă a fost achitat, în acelaşi dosar, în mai 2012 de către tribunalul Alba Iulia.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro 

 

Şpagă record în Poliția română: Un ofițer de poliție a primit 225.000 de euro și pretindea alți 60.000 de euro

Un ofițer de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și alți patru complici de-ai săi au fost reținuți, marți, după ce polițistul a primit 225.000 de euro șpagă și ar mai fi pretins alți 60.000 de euro.

Mai multe detalii aici: www.b1.ro

Se strânge laţul în jurul unui procuror ieşean acuzat de corupţie. Foştii colegi procurori îl vor pe Ciofu după gratii.

Ioan Ciofu şi Maricica Ioviţă şi-au prezentat ieri ultimele declaraţii în procesul în care sunt acuzaţi că au pus la cale “înfundarea” omului de afaceri Adrian Porumboiu. Ambii s-au declarat nevinovaţi. Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro 

Fost judecător arestat pentru luare de mită, despăgubit de CEDO pentru codiţiile de detenţie

Constantin Cristian Catană, fost judecător la Piatra Neamţ, condamnat în 2004 pentru luare de mită, ar urma să primească 4.900 de euro de la statul român, pentru condiţiile de detenţie în care a stat în arest preventiv şi nerespectarea dreptului la apărare, potrivit unei decizii a CEDO.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

30 ianuarie 2013

Târgu-Jiu: Infirmieră reţinută pentru că a dat şpagă să fie angajată

Infirmiera este acuzată de dare de mită. Potrivit unos surse din rândul anchetatorilor, şpaga pentru angajare pe un post de infirmier era de 100 milioane de lei vechi, iar pentru un post de asistent de 200 milioane lei.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro

Constanţa: Poliţist de la Operaţiuni Speciale, intermediar pentru şpaga unui hoţ de cărbune

Un agent de poliţie de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Constanţa a fost reţinut pentru 24 ore, împreună cu un constănţean prins în flagrant pe când oferea mită unor poliţişti de la Transporturi. Poliţistul intermediase şpaga.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro 

CSM a dispus suspendarea din funcţie a unui procuror de la Parchetul de pe lângă CAB, acuzat de corupţie

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus miercuri suspendarea din funcţia de procuror a lui Vlad Dumitru Cătălin, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, după ce acesta a fost pus sub urmărire penală de DNA pentru fapte de corupţie, se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

EU report: Romania still needs progress on judicial independence, battle against corruption

The report, issued Wednesday, says that “while respect for the Constitution and the decisions of the constitutional Court has been restored, the lack of respect for the independence of the judiciary and the instability faced by judicial institutions remain a source of concern.”

Mai multe detalii aici: www.windsortsar.com

Chiţoiu: Ne întrebăm ce miniştri sunt acuzaţi de corupţie, Fenechiu, Vosganian, Dragnea nu se încadrează

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat, miercuri, că s-a pus în Guvern întrebarea referitoare la care ar fi miniştrii acuzaţi de corupţie, el arătând că Relu Fenechiu, Varujan Vosganian şi Liviu Dragnea nu se încadrează în categoria celor acuzaţi de corupţie.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro 

31 ianuarie 2013

DNA solicită PE documente relevante pentru instrumentarea dosarului europarlamentarului Adrian Severin

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis o scrisoare preşedintelui Parlamentului European prin care au reiterat solicitarea de a le fi puse la dispoziţie o serie de documente relevante pentru instrumentarea cauzei penale în care este anchetat Adrian Severin.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

1 februarie 2013

Judecătorul Petre Adrian Podea de la Tribunalul Prahova, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă

Judecătorul Petre Adrian Podea de la Tribunalul Prahova a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi este prezentat Curţii de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Permis de conducere luat pe şpagă. Trei persoane, între care un angajat de la Permise Auto Călăraşi, arestate

Un poliţişt de la Serviciul de Înmatriculări Permise din Călăraşi, un instructor auto dar şi un director de vânzări au fost arestaţi preventiv, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Mai multe detalii aici: www.antena3.ro 

SACRIFICAT. Poliţistul care a sesizat fapte de corupţie, LA DISPOZITIA ŞEFILOR PE CARE I-A RECLAMAT

Cazul agentului de poliţie care a sesizat conducerea Ministerului de Interne despre neregulile pe care le-a constatat la Centrul Medical Judeţean Constanţa în legătură cu eliberarea unor reţete false şi cu deturnări uriaşe de fonduri efectuate de superiorii săi, a luat o întorsătură curioasă.

Mai multe detalii aici: www.bez.ro 

2 februarie 2013

Implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie – misiuni de evaluare la nivelul instituţiilor publice

Ministrul Justiţiei a iniţiat demersurile instituţionale pentru implementarea metodologiei de monitorizare a SNA, prioritatea constituind-o evaluările la nivelul instituţiilor publice pe cele trei teme aprobate pentru anul 2013: declararea averilor, accesul la informaţii de interes public şi conflictele de interese.

Mai multe detalii aici: www.infolegal.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top