Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 4 – 10 februarie 2013

Revista presei pe tema corupției: 4 – 10 februarie 2013


Monitorizarea de presă a fost realizată cu sprijinul Andreei Dumitru (organizator comunitar Iași) și acoperă în special, următoarele județe: Bacău, Botoșani, Suceava, Galați, Iași, Piatra Neamț,Vaslui, Bârlad și Vrancea.

 

 4 februarie

Clădirea pentru care au început Nichita și Adomniței să se certe

• Șase milioane de euro sunt aruncate inutil de două instituții ieșene, care nu reușesc să se înteleagă asupra gestionării unui obiectiv din oraș • Centrul Expozițional Moldova nu apucă să producă niciun ban pentru Iași, atât timp cât Primăria și Consiliul Județean nu reușesc să se înțeleagă asupra administrării imobilului.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro 

Anchetă fără precedent în fotbal

Europol a anunțat, astăzi, desființarea unei rețele criminale banuită că a trucat 380 de meciuri de fotbal.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Fost ministru de Finanțe descoperit la aeroport cu un cec de peste 50 mil.euro

Vameși germani de pe aeroportul din Düsseldorf au găsit în posesia fostului ministru iranian de Finanțe, Tachmaschb Masaheri, un cec în valoare de 54 de milioane de euro, a informat duminică publicația Bild am Sonntag, relatează AFP.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Polițist din lotul ”Rutiera” condamnat la închisoare

Acesta a fost acuzat că a luat mită 50 de lei de la un șofer prins în neregulă.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro

5 februarie

Tot mai multe voci cer demiterea lui Relu Fenechiu de la vârful Ministerului Transporturilor 

Cercetat penal pentru fapte de corupție, acesta continuă să facă parte din Guvern, deși inclusiv Comisia Europeană a cerut revocarea  lui.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Contabilă condamnată la închisoare fiindcă a furat din banii Primăriei Iași

Magistrații de la Tribunalul Iați au decis condamnarea Marcelei Țigănaș, de 59 ani, la o pedeapsă de un an și jumătate de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunii de delapidare.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Sporuri salariale de 800.000 de lei acordate ilegal de şapte primării din Vrancea

Mai mult de jumătate din aceşti bani, respectiv 487 de lei, au fost daţi la Primăria Panciu, ca „drepturi speciale pentru menţinerea sănătăţii personalului cu funcţii de demnitate publică, funcţionari publici”.

Mai multe detalii aici: www.adevărul.ro

Un polițist ieșean a REFUZAT șpagă și l-a denunțat pe mituitor

Un polițist din Iași a denunțat imediat încercarea unei persoane de a-i oferi bani pentru a nu aplica legea într-un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

6 februarie

Ofițerii anticoruptie din Iași au organizat un flagrant în sediul poliției

Direcția Generală Anticorupție Iași a înregistrat prima acțiune notabila pentru acest an. A prins ieri în flagrant un individ care i-a dat șpagă unui polițist. Cum era de așteptat, denunțul a fost formulat de polițistul care trebuia mituit. Motivul pentru care bărbatul i-a dat bani polițistului de la Târgu Frumos era acela de a-l scăpa de un dosar penal care era în lucru acolo.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Scandal de plagiat în Germania. Minsitrul Educației a rămas fără titlul de doctor.

Annette Schavan și-a susținut teza în 1990 pe tema “Personalitatea și conștiința”, la Facultatea de Filosofie a Universității din Dusseldorf. Ulterior s-a demonstrat că lucrarea era un plagiat.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro

7 februarie

Polițiști audiați în scandalul diplomelor de la Universitatea de Vest, Arad

Procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au descins, ieri, la Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” și la filialele acesteia din opt județe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false. Ca urmare, mai multi polițiști din Arad au fost ridicați pentru a fi duși la audieri, potrivit Adevărul.

Mai multe detalii aici:  www.bzi.ro

Percheziții la locuințele unor persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani

Poliţiştii au descins, joi dimineaţa, în 20 de locuinţe din Paşcani, Hârlău şi Iaşi, care aparţin unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul estimat fiind de 3,8 milioane de lei. Percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Iaşi, cu sprijinul celor de la Serviciul de Ordine Publică şi al luptătorilor SAS.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

9 – 10 februarie 

Trafic de influență la Primăria Târgu Frumos

Terenurile primăriei orașului Târgu Frumos erau vândute de către secretarul Mihai Tucan către persoana fizica Mihai Tucan• Adica în contractele de vânzare-cumpărare, la “rubrica” vânzător era trecut și semnat Mihai Tucan, iar la rubrica “cumpărător”, semna tot acesta • O asemenea faptă se numește, conform Codului Penal, conflict de interese și se pedepsește cu închisoarea • În plus, Codul Civil și Legea 188/1999 privind statutul funcționarului public interzic funcționarilor publici să realizeze asemenea tranzacții • Cotidianul BUNA ZIUA IASI prezintă în facsimil, pe www.bzi.ro, asemenea contracte care l-au transformat pe Tucan în cel mai bogat funcționar public din județul Iași

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Cea mai mare bancă din Republica Moldova suspectată de implicare în spălarea a circa 100 de milioane de lei

Numai în prima jumătate a anului 2012, Moldova-Agroindbank a deschis conturi ilegale persoanelor juridice în sumă de circa 100 de milioane de lei. Fiind în cârdăşie cu autorităţile fiscale, banca s-a ales doar cu o amendă de 100 de mii de lei“, scrie publicaţia Moldavskie Vedomosti.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro/moldova

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top