Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupţiei: 5 – 11 noiembrie 2012

Revista presei pe tema corupţiei: 5 – 11 noiembrie 2012


5 noiembrie 2012

Director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, deferit justiţiei de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Remus Mitrea, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, din care unele în forma continuată, şi dare de mită, în forma continuată.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

BULETIN DE PRESĂ DNA: 5 noiembrie 2012

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna octombrie 2012, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă.

Mai multe detalii aici: www.pna.ro 

US companies give up investing in Romania because of corruption (Ambassador Gitenstein)

There areUScompanies that have thought of investing inRomania, but chose another market, being concerned with the quality of the business environment here and corruption,USAmbassador in Bucharest Mark Gitenstein said.

Mai multe detalii aici: www.doingbusiness.ro


7 noiembrie 2012

Investigaţie RISE Project. Fostul şef al Ericsson România: Am plătit politicieni

Peste 7 milioane de dolari au plecat din compania de telecomunicaţii Ericsson către firme offshore şi conturi bancare din Elveţia pentru ca apoi să ajungă în buzunarele unor politicieni români, scrie RISE Project.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

 

Cum l-a urmărit mita pe un procuror gălăţean

Un caz de corupţie din 2006, muşamalizat în 2008 de un procuror şi închis în 2010 de instanţe, a fost reluat în 20
12 de DNA Galaţi şi astfel, la şase ani de la flagrant, protagonistul luării de mită, căpitanul de port Giorgel Neculai, a fost trimis în judecată.

Mai multe detalii aici: www.romanialibera.ro

8 noiembrie 2012

DAN NICA, ACUZAT CĂ A LUAT MITĂ

Ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, este nominalizat de fostul şef al Ericsson România ca fiind unul dintre cei care au primit mită pentru ca suedezii să obţină contractul pentru „112 – numărul unic de urgenţă”.

Mai multe detalii aici: www.rompress.info

 

9 noiembrie 2012

ANI: Trei miniştri şi adjunctul SGG, acuzaţi de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate

Patru membri ai Executivului – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, sunt acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro 

Romania corruption watchdog says three ministers unfit for office

Romania’s integrity agency said on November 3 that three cabinet ministers and another top government official were unfit for office, triggering a public row with just five weeks left before parliamentary elections.

Mai multe detalii aici: www.sofiaglobe.com

Drumul medicului de la plicul cu bani la salariul de 10.000 de euro

Trecerea de la statutul de rezident într-un spital de stat, care are un salariu de mizerie şi este nevoit să trăiască din şpagă, la cel de doctor respectat în lumea medicală şi plătit ca în Occident poate dura mulţi ani. De cele mai multe ori însă această trecere nu are loc niciodată.

Mai multe detalii aici: www.romanialibera.ro

11 noiembrie 2012

Preşedintele PDL Vrancea, Alin Trăşculescu, urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în acte şi la spălare de bani.

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce a fost prins în flagrant, sâmbătă seara, la Focşani, în timp ce primea bani de la un om de afaceri, informează Mediafax citând surse judiciare.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

Dan Diaconescu, cercetat pentru mită electorală

Dan Diaconescu, candidat din partea PPDD la alegerile parlamentare din 9 decembrie, este cercetat pentru mită electorală după ce reprezentanţii PSD ai Consiliului Judeţean Gorj au depus o plângere privind împărţirea de produse alimentare şi organizarea unui spectacol electoral înainte de începerea campaniei electorale.

Mai multe detalii aici: www.ziare.com 


Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top