Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 7-13 ianuarie 2013

Revista presei pe tema corupției: 7-13 ianuarie 20137 ianuarie 2013

Marile dosare de corupţie în anul 2012 – Câte sentinţe definitive, câte decizii în primă instanţă şi cine se judecă în continuare

Anul 2012 a fost unul dintre cele mai prolifice pentru justiţia românească în ceea ce priveşte marile dosare de corupţie. Dintre cele 25 de dosare de corupţie monitorizate de către HotNews.ro, 5 au fost închise cu sentinţe definitive şi irevocabile, iar alte 8 au primit o decizie în primă instanţă (4 condamnări, 4 achitări).

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

DNA: Doi primari şi un viceprimar, deferiţi justiţiei în dosare de fraudare de fonduri europene

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a doi primari şi a unui viceprimar, la data comiterii faptelor, în dosare privind fraudarea fondurilor europene.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

DNA: Sinteza cazurilor de corupție finalizate in luna decembrie 2012

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna decembrie 2012, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă.

Mai multe detalii aici: www.pna.ro

 DNA: Infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene – prejudicii de peste 2,5 mil.euro

Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna decembrie 2012, referitoare la infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă, în care procurorii au constatat prejudicii în valoare totală de aproximativ 2.592.440 euro.

Mai multe detalii aici: www.pna.ro

Arestări pe bandă rulantă pentru fapte de corupţie la Mehedinţi

Conducerile a două primării din judeţ au fost decapitate de procurorii anticorupţie. În dosarul instrumentat de DNA Craiova au mai fost trimişi în judecată, dar în stare de libertate, un funcţionar din Primăria Brezniţa de Ocol şi unul din primăria Severin, o fostă consilieră juridică din cadrul Prefecturii Mehedinţi şi încă un primar, cel din comuna Izvorul Bârzii.

Mai multe detalii aici: www.saptamana.net

 

8 ianuarie 2013

Șpaga pentru sânge: 300 lei

Criza sângelui din spitalele româneşti poate fi ocolită cu ajutorul unei şpăgi de câteva sute de lei. Cu aceşti bani poţi cumpăra fie câteva unităţi pentru un anume pacient, fie o poziţie mult mai bună pe lista de aşteptare cu persoanele care au nevoie urgentă de sânge.

Mai multe detalii aici: www.gazetabrasovului.com

 

9 ianuarie 2013

Realizările epocii Andrei Marga la Institutul Cultural Român

Nepotism, nerespectarea regulilor de desfăşurare a concursului şi absenţa unor explicaţii oficiale coerente caracterizează desemnările făcute de Andrei Marga, preşedintele Institutului Cultural Român, pentru o serie de posturi de conducere la filialele ICR din străinatate.

Mai multe detalii aici: www.revistapresei.hotnews.ro

10 ianuarie 2013

Amalia Cindrea, soţia preşedintelui CJ Sibiu Ioan Cindrea, a fost numită la şefia Protecţiei Consumatorilor Sibiu.

Ioan Cindrea, actual şef de CJ, fost parlamentar PSD în fiecare legislatură din 2000 şi până în 2012, a fost acuzat în septembrie 2011 de conflict de interese de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul său de parlamentar timp de doi ani.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

Un bărbat a vrut să dea mită chiar în sediul poliţiei

Bărbatul voia să ofere 4.500 de lei agenţilor dintr-o comună din Timiş, ca să-l scape de un dosar penal. Individul era cercetat pentru că la sfârşitul anului trecut a fost prins în timp ce conducea băut.

Mai multe detalii aici: www.rtv.net

 

Şpagă de miliţian: 1.000 de euro şi sex cu fiica hoţului

Un ofiţer de poliţie din Bihor a fost reţinut de procurorii DNA pentru că ar fi cerut de la doi hoţi 1.000 de euro şi o noapte de sex cu cu fiica unuia dintre arestaţi.

Mai multe detalii aici: www.curentul.ro

11 ianuarie 2013

Nicolaescu vrea să cureţe şpaga din sistem: “Cine ia şpagă merge după gratii!”

“In principal, e vorba de lipsă de sinceritate în relaţia cu cetăţeanul. Acesta a fost minţit de 13 ani că i se dă, că i se oferă, că are dreptul când, de fapt, a putut să beneficieze de ceea ce sistemul i-a oferit în limita bugetului. Deseori, a putut să mai obţină ceva dând şpagă sau plătind din buzunar o serie de servicii, o serie de analize, o serie de medicamente şi aşa mai departe”, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sănătăţii.

Mai multe detalii aici: www.paginademedia.ro

12 ianuarie 2013

Soluția lui Arafat pentru a stopa șpaga pentru vizitele în spitale

Noua formă a programului de vizitare a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii şi este deja în vigoare, a declarat la Tîrgu-Mureş secretarul de stat Raed Arafat. El a subliniat că spitalele sunt obligate să aplice noul program.

Mai multe detalii aici: www.dcnews.ro

 

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top