Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei: subiectele săptămânii 1 – 7 octombrie 2012 pe tema corupţiei

Revista presei: subiectele săptămânii 1 – 7 octombrie 2012 pe tema corupţiei

1 octombrie 2012

A sorry sell-off saga in Romania

It’s not been a great year for Romania. It started as 2011 ended, with painful austerity measures biting. Since then, the country has been rocked by street protests against the cuts, corruption and the unpopular leadership.

More details here: www.bne.eu

Mark Mobius : Structura guvernului român e demodată, tipică regimului communist

Există corupţie în orice ţară din lume. Întrebarea este «În ce grad?» (…) Nu putem permite corupţiei să copleşească progresul într-o ţară şi, din nefericire, din multe puncte de vedere, în România aceasta este ceea ce se întâmplă. Corupţia, acum, copleşeşte, pur şi simplu, progresul. Însă, trebuie să vă amintiţi că a fost făcut progres (…) Făcând lucrurile transparente poţi începe să elimini corupţia, îi poţi împiedica pe cei corupţi să profite“, a spus el.

Mai multe detalii aici: www.bucharestherald.ro

 

2 octombrie 2012

Procurorii DNA pe urmele banilor europeni

Procurorii DNA au demarat un control la o importantă instituţie ce se ocupă cu fonduri UE pentru agricultură. Verificarea a început când nici nu se luminase de ziuă. Directorul instituţiei a fost chemat de acasă ca să asiste la percheziţii.

Mai multe detalii aici: 

 

3 octombrie 2012

ANI sesizează DNA în cazul directorului executiv al Finanţelor Publice Vâlcea pentru contracte ilegale

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) sesizează DNA în cazul lui Gheorghe Gogirnoiu, director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vâlcea, după ce a constatat încălcarea de către acesta a regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă şi existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

Procurorii anticorupţie au descins la APM Vaslui

Dupã circa douã ore de cercetãri, procurorii, însoţiţi de mascaţii de la echipele speciale ale Poliţiei, au ridicat calculatorul din biroul directorului Remus Mitrea. De asemenea, procurorii au mai solicitat conducerii instituţiei sã pregãteascã mai multe dosare pentru verificãri.

Mai multe detalii aici: www.monitoruldevaslui.ro

Deficienţele din construcţii, “cauzate de corupţie”

Arhitectul Şerban Sturdza susţine că deficienţele din construcţii sunt determinate de lipsa de profesionalism şi de corupţie şi pot duce la dezastre.

Mai multe detalii aici: www.romania-actualitati.ro

4 octombrie 2012

Romania’s former Attorney General Kovesi, seconded to Romania’s mission in Brussels for three years

Romania’s former Attorney General Laura Codruta Kovesi has been seconded to Romania’s Foreign Ministry (MAE) for three years starting October 3 where she will hold the position of high representative at Romania’s mission in Brussels in charge with justice and corruption issues, judiciary sources told Agerpres.

Mai multe detalii aici: www.actmedia.eu

Deputatul Gergely Olosz, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

Deputatul Gergely Olosz, fost preşedinte al ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracţiunea de trafic de influenţă în formă continuată.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Buletin de presă DNA  - 5 cauze finalizate în luna septembrie 2012 pe tema faptelor de corupție

Biroul de Informare şi Relaţii Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupţie în luna septembrie 2012, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă.

Mai multe detalii aici: www.pna.ro

5 octombrie 2012

Ministerul Justiţiei: 7 candidaţi, înscrişi pentru funcţia de şef al DNA; pe lista – Kovesi şi Dumitrescu. Şase candidaţi la funcţia de procuror general

Potrivit listei făcute publice de Ministerul Justiţiei, şi-au depus candidaturile pentru şefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA – detaşat la Guvern – DLAF), Vasile Ioniţă (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruţa Kovesi (DIICOT – ST Sibiu, detaşată la MAE), Constantin Sima (PICCJ), Viorica Stoica (PICCJ) şi Paula Nicoleta Tănase (Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi).

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

7 octombrie 2012

Argeş: Florin Adrian Dulugeac, şef de lucrări la Universitatea Bioterra, a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Piteşti a admis recursul formulat de parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi a dispus arestarea preventivă a şefului de lucrări de la Universitatea Bioterra Bucureşti, Florin Adrian Dulugeac, acuzat de săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top