Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei: subiectele săptămânii 10- 16 septembrie 2012 pe tema corupţiei

Revista presei: subiectele săptămânii 10- 16 septembrie 2012 pe tema corupţiei


10 septembrie 2012


Barometrul bunei guvernări: Cea mai mare nemulţumire a liderilor din business este lipsa de rezultate în lupta contra corupţiei. Pe locul I, Primăria Bucureştiului.

Sondajul realizat de Fundaţia Romanian Business Leaders în parteneriat cu GfK îşi propune să arate percepţia liderilor din companiile româneşti cu privire la performanţa, transparenţa şi competenţa principalelor autorităţi publice din România. Cercetarea pentru această primă ediţie a Barometrului a avut loc la finalul lunii iunie 2012.

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro

11 septembrie 2012

Cutremur fără precedent în justiţie! Şase judecători sunt anchetaţi la DNA Iaşi

Premieră absolută în justiţia ieşeană: şase magistraţi de la Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel sunt puşi sub acuzare în mod oficial pentru că ar fi dat mai multe sentinţe cu neglijenţă. Mai mulţi ingineri cadastrişti au susţinut că oamenii îşi puteau intabula terenurile cu ajutorul instanţei de judecată chiar pe baza unor documente false.

Mai multe detalii aici: www.bzi.ro

Un polițist de frontieră a refuzat o mită de 5.000 de lei

Un polițist de frontieră de la Sighetu Marmaţiei a refuzat o mită de 5.000 de lei care i-a fost oferită de o femeie cu scopul de scăpa de dosarul penal care i se întocmise pentru trafic de țigări, anunță Ministerul de Interne pe site-ul său.

Mai multe detalii aici: www.dcnews.ro

Un nou dosar pe numele lui Constantin Nicolescu pentru corupţie şi deturnare de fonduri europene

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat de corupţie şi deturnare de fonduri europene, informează  România TV. Dosarul în care acesta a fost citat marţi vizează construcţia podului de la Căteasca, lucrare încredinţată firmei Zeus, ai cărei reprezentanţi sunt trimişi în judecată în dosarul în care Nicolescu a fost deferit justiţiei în 18 mai.

Mai multe detalii aici: www.rtv.net

14 septembrie 2012

Avocatul Andrei Gherasim, fiul unui fost procuror general, a fost reţinut pentru luare de mită

Bărbatul este acuzat că a pretins 100.000 euro de la o persoană care avea pe rol două dosare civile, lăsând să se înţeleagă că are posibilitatea de a interveni pe lângă judecatorii cauzelor.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top