Ești aici: Acasă » Actualitate » Saptamana IX: Un rămas bun emoţionant

Saptamana IX: Un rămas bun emoţionant


 

Echipa noastră a fost la Centrul de Educaţie Alternativă pentru ultima întâlnire cu aceşti copii pe care ne-am obişnuit să-i vedem în fiecare luni. A fost dificil să le explicăm că am ajuns la ultimul curs din proiectul nostru, însă au înţeles că nu-i vom uita şi că vom mai veni la ei în viitor.

Am vrut să vedem ce noţiuni le-au rămas din tot ceea ce am încercat să-i învăţăm, aşa că ne-am aşezat cu toţii în cerc şi am făcut apel la memorie… În primele cursuri din luna august, când afară era caniculă, am creat o ţară, i-am dat un nume, am inventat un imn şi un dans… Am participat la o campanie electorală şi am înţeles cum se votează… Am jucat multe jocuri care ne-au distrat, ne-au apropiat şi ne-au făcut să avem încredere unii în alţii… Ne-am creat fiecare oraşul, i-am dat un nume şi l-am îmbrăcat cu imaginaţia noastră… Da, memoria copiilor este bună, cu siguranţă şi de noi îşi vor mai aduce aminte peste ceva timp.

Am dorit ca această ultimă întâlnire să fie cât mai veselă, de aceea am ales câteva  jocuri amuzante. Prima dată i-am aşezat pe toţi grupaţi într-un cerc şi i-am legat câte doi cu un elastic de picioare. Cerinţa era să se deplaseze în grup, fără să se rupă vreun elastic. Apoi i-am împărţit în două grupe şi le-am dat şiraguri lungi de mărgele, din care au trebuit să facă diverse forme: un pătrat, un triunghi, o floare, o casă. Au fost jocuri despre comunicare şi despre lucrul în echipă.

Următorul joc a fost unul individual: copiii au primit câte 6 paie şi au creat din ele câte un obiect. Din imaginaţia lor au luat naştere: o instalaţie de vise, un televizor cu antenă, o aripă, un copac, o floare, o halteră, o spirală, un lanţ, un iPhone. Pentru alt joc am format echipe de câte 3 copii şi le-am dat baloane, pe care au trebuit să le ţină în echilibru pe o foaie suflând în ele din direcţii diferite sau să le menţină în aer.

 

Cel mai frumos joc a fost “Maşina de spălat”: copiii au stat pe două rânduri, iar fiecare dintre ei a trecut prin mijloc, iar ceilalţi trebuiau să spună câte un lucru frumos despre el. “Îmi place că eşti prietenul meu”, “Îmi place că eşti frumoasă”, “Imi plac pantofii tăi”, “Îmi place cum dansezi”, “Îmi place cum te-ai pieptănat”, “Îmi place cum joci teatru”….

Ultimul joc a fost unul de rămas bun: fiecare copil şi-a scris numele pe o foaie, apoi am lipit între ele toate foile şi a rezultat o floare, simbol al grupului lor, care este acum mai unit ca înainte şi datorită nouă. Ne-am despărţit cu promisiunea că vom rămâne prieteni şi că vom veni să-i vedem cât de des vom putea. Suntem convinşi că aceşti copii vor creşte frumos şi suntem bucuroşi că am contribuit şi noi la formarea lor.

Echipa SynergEtica

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top