Ești aici: Acasă » Evenimente » Săptămâna VI: Despre limitele anumitor proverbe româneşti

Săptămâna VI: Despre limitele anumitor proverbe româneşti

20 septembrie 2012

Săptămâna aceasta echipa Erupţie Anticorupţie a avut a şasea întâlnire cu copiii de la Centrul de Educaţie Alternativă. Am început ca de fiecare dată, cu un energiser: am aruncat mingea de la unul la altul, spunându-ne numele, din ce în ce mai repede şi fără a o da cuiva care a mai avut mingea. Intenţia noastră a fost ca unul dintre copii (Florin) sa rămână pe dinafară, pentru că nimeni nu-i dădea mingea. Astfel am putut avea o discuţie despre cum se simte un copil abuzat, de care toţi ceilalţi râd sau fac glume pe seama lui…

Mai mult decât atât, am încercat să înţelegem care sunt limitele până la care proverbe de genul “Capul plecat sabia nu-l taie” sau “Mielul blând suge la două oi” sau “Spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti” sunt pozitive şi pot fi asumate, dar şi în ce contexte ele devin exagerate. Copiii au povestit întâmplări diverse fie la care au participat în mod direct, fie la care au fost doar martori, întâmplări care au făcut referire la aceste proverbe. Deşi pentru ei au fost destul de abstracte, ne-am bucurat să vedem că au răspuns provocării.

Am continuat discuţia noastră despre funcţiile în stat, şi i-am întrebat ce cred ei despre rolul unui primar. La întrebarea ce poate face un primar au răspuns: şcoli, biserici, parcuri. Cristina a spus că “are prea mulţi bani de la stat şi nu ni-i dă”. Ne-am propus ca data viitoare să discutăm mai mult despre noţiunile de primar, preşedinte, deputat, senator şi rolul fiecăruia dintre ei.

Echipa SynergEtica

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top