Ești aici: Acasă » Actualitate » Sprijin pentru autorităţile centrale şi locale în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015

Sprijin pentru autorităţile centrale şi locale în implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015

MAI a inceput implementarea unui proiect care va sprijini autorităţile publice centrale şi locale în vederea implementării şi monitorizării măsurilor stabilite de Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015 

MAI, prin Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice, a inceput implementarea proiectului „Dezvoltarea unui mecanism de monitorizare a implementarii actiunilor anticoruptie din cadrul SNA 2012-2015 la nivelul administratiei publice locale, precum si promovarea acestuia in vederea cunoasterii de catre toate institutiile implicate”.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 si se va desfasura pe o perioada de 24 luni.

Prevenirea si combaterea coruptiei la nivelul administratiei publice centrale si locale a fost si ramane o preocupare constanta a autoritatilor romane. In acest sens, incepand cu anul 2001, Guvernul a aprobat o serie de documente strategice, ultimul dintre acestea fiind Strategia Nationala Anticoruptie 2012-2015 (SNA 2012-2015), aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 215/2012. Documentul strategic prevede o serie de masuri si responsabilitati care le revin autoritatilor administratiei publice locale in demersurile de prevenire si combatere a coruptiei la nivel local.

Astfel, proiectul isi propune sa vina in sprijinul autoritatilor publice locale in vederea implementarii si monitorizarii masurilor stabilite de documentul strategic.

 Activitatile proiectului pot fi structurate pe patru mari directii de actiune:

  •  dezvoltarea de metodologii/instrumente care sa sustina autoritatile administratiei publice locale in procesul de implementare a SNA 2012-2015;
  • organizarea si desfasurarea unei campanii de promovarea si informare a autoritatilor administratiei publice locale cu privire la modul de utilizare a metodologiilor/instrumentelor dezvoltate;
  • monitorizarea stadiului de implementare a SNA 2012-2015 la nivelul administratiei publice locale;
  • asigurarea promovarii/diseminarii rezultatelor obtinute in procesul de monitorizare a implementarii SNA 2012-2015 la nivelul administratiei publice locale.

Grupul tinta al proiectului este format din reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice centrale si locale precum si ai institutiilor publice (Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei, Directia Nationala Anticoruptie, Agentia Nationala pentru Integritate, Institutiile prefectului, consilii judetene, primarii).

Proiectul va contribui la realizarea unei reforme reale in domeniul prevenirii si combaterii coruptiei din administratia publica din tara noastra, astfel incat aceasta sa se situeze la nivelul standardelor europene si sa se caracterizeze prin transparenta, predictibilitate, responsabilitate, adaptabilitate si eficacitate.

Sursa: InfoLegal.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top