Ești aici: Acasă » Actualitate » Timişoara şi Galaţi sunt următoarele oraşe pe harta Organizării Comunitare Erupţie Anticorupţie

Timişoara şi Galaţi sunt următoarele oraşe pe harta Organizării Comunitare Erupţie Anticorupţie

După Cluj, Bucureşti şi Iaşi, Erupţie Anticorupţie ajunge la Galați (6-7 octombrie) și Timișoara (20-21 octombrie) pentru trainingul de Community Organizing (Organizare Comunitară). Întregim astfel seria oraşelor pe care am dorit să le aşezăm pe harta Organizării Comunitare în această etapă a proiectului nostru.

Organizarea comunitară presupune reunirea oamenilor în jurul unor interese şi probleme comune, în timp ce organizatorul comunitar discută soluţiile şi îi asistă pe cetăţeni în procesul de rezolvare a problemelor civice. Cu alte cuvinte, prin aceste cursuri de organizare comunitară echipa Erupție Anticorupție îi învață pe tinerii români cum să determine administrația locală și clasa politică să lucreze în favoarea lor.

Echipa noastră de organizatori comunitari numără deja 26 de cetățeni din Cluj, Bucureşti şi Iaşi, la care îi invităm pe tinerii din Timişoara şi Galaţi să se alăture și astfel să afle cum se poate trece de la mirare şi frustrare la acţiune, de la “Cum se poate aşa ceva?!” la “Ce putem face?”. 

Cred că un astfel de program este potrivit pentru toate persoanele care sunt deschise schimbării şi care chiar vor să facă ceva în societate. Vreau să aflu mai multe despre cum eu, un singur om, pot începe să schimb destinul meu şi al familiei mele şi ulterior al celor din jurul meu”, ne-a spus Roxana, din Iaşi. „Totul este posibil numai când acţionezi împreună cu ceilalţi”, au învăţat-o cursurile noastre.

Trainingurile vor fi susținute de Radu Nicolae, politolog, autorul unor cărți despre politicile anticorupţie şi manager la Centrul de Resurse Juridice (CRJ).

Pentru înscrieri accesaţi această pagină şi completaţi formularul de aplicaţie sau trimiteți email către simona@eruptieanticoruptie.ro. Participarea este gratuită, în limita a 15 locuri disponibile pentru fiecare oraş. Cei înscrişi vor primi detalii despre locaţie şi agenda completă a evenimentului.

Trainingul de la Timişoara se va desfăşura cu sprijinul Asociaţiei Pro Democraţia – club Timişoara.

Pentru informaţii suplimentare:

Simona Adam, coordonator de proiect, Mobil: 0758.221.250, E-mail:simona@eruptieanticoruptie.ro

Proiectul Erupţie AntiCorupţie este dezvoltat de Fundaţia SynergEtica şi  finanţat parţial printr-un grant al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Parteneri: Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Fundaţia Şanse Egale pentru Femei (ŞEF)

Parteneri media: ziare.com, studentie.ro

Comentarii

comentarii

Comments (1)

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top