Ești aici: Acasă » Actualitate » Articolele noastre » Votăm, votăm, dar să știm și noi!…cu cine…

Votăm, votăm, dar să știm și noi!…cu cine…


Pe 9 decembrie suntem invitați să ne votăm reprezentanții în Camera deputaților și Senat. Iată ”profilurile” unor candidați la Parlament care au dosare penale:

1. Condamnati definitiv la inchisoare cu suspendare

 Verginel Gireada -USL-PNL- Camera Deputatilor Colegiul 1 Botosani

Fostul primar al comunei Mihai Eminescu este condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Verginel Gireadă şi fostul secretar al comunei, Mircea Onofrei, au fost daţi în judecată de Zorel Chiriac, care s-a plâns că titlul de proprietate i-a fost modificat nejustificat şi că terenul pe care îl deţinea a ajuns în proprietatea primarului. Dosarul înregistrat pe 26 mai 2010 a fost soluţionat pe 1 decembrie 2011 de Judecătoria Baia Mare, iar Gireadă a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice si fals intelectual.

 

2. Condamnati la inchisoare in prima instanta

Marko Attila – UDMR – Camera Deputatilor – Colegiul 1 Covasna

Acuzat de abuz in serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului “Székely Mikó” din Sfantu Gheorghe, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare de Judecatoria Buzau, in iulie 2012, decizia instantei nefiind definitiva.

 

4. Retinuti/Arestati preventiv

 

Alin Trasculescu -ARD-PDL- Camera Deputatilor Colegiul 5 Vrancea

Deputatul PDL de Vrancea Alin Trăşculescu a fost reţinutde DNA pentru 24 de ore in noiembrie 2012, după ce un om de afaceri care acţiona ca intermediar, a pretins o mită de 50.000 de lei, în numele lui Trăşculescu. Flagrantul a avut loc în Focşani. Alin Trăşculescu se afla sub supravegherea DNA de doi ani si este acuzat de procurori de infracţiunile de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri private şi instigare la spălare de bani. Procurorii DNA susţin că, în perioada noiembrie 2010-noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a pretins de la un om de afaceri, cel care l-a denunţat, suma de 50.000 de euro, majorată ulterior la 150.000 de euro. In prezent, Trasculescu este arestat pentru 29 de zile.

 

Dian Popescu – USL-PNL – Senat – Colegiul 1 Gorj

In luna iulie 2012, Dian Popescu a fost retinut impreuna cu fratele sau de procurori sub acuzatia de dare de mita si uz de fals. Dian Popescu este acuzat ca i-a dat mita primarului liberal al comunei Pestisani, Florin Pavel, în anul 2008, suma de 7.000 de lei drept sponsorizare pentru campania din anul 2008. Judecatorii au decis insa ca Dian Popescu sa fie cercetat in stare de libertate.

 

Antonie Solomon – PP-DD – Senat – Colegiul 1 Dolj

A fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la acţionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu. A fost eliberat din arest pe 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati, iar la scurt timp si-a reluat atributiile de primar, care ii fusesera suspendate.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top