Ești aici: Acasă » Actualitate » Articolele noastre » Concurs de debate între liceele din București

Concurs de debate între liceele din București

logo debate

Duminică, 26 mai 2013, are loc concursul de dezbateri pe tema corupției între opt licee din București: C.N. “Ion Neculce”, C.N. “Ion Creangă”, Liceul Cronos, C.N. “Traian Vuia”, C.N. “Victor Babeş”, C.N. “Mircea Cel Bătrân”, Liceul Energetic si Colegiul Tehnologic “Grigore Cerchez”. Concursul este organizat de mișcarea Erupție Anticorupție și va avea loc în data de 26 mai, între orele 10-19, în cadrul Colegiului Naţional Cantemir Vodă” , partener al programului, alături de Asociația Regională pentru Dezbateri, Oratorie și Retorică – Muntenia (ARDOR Muntenia) și Fundaţia de Evaluare în Educaţie.

Cu sprijinul Societății Globale a Tinerilor Profesioniști Români (GRASP) participanţii la concursul de debate vor putea fi parte dintr-o mişcare mai amplă, marca Dear Romania: Write our future!

Proiectul se bazează pe mesaje către şi despre România exprimând prin fotografie visele şi planurile noastre pentru o Românie activă împotriva corupției. Prin sesiunea foto, Dear Romania va da o voce tuturor celor care cred că fiecare dintre noi avem un rol în crearea unei Românii mai bune şi că suntem responsabili în faţa generaţiilor viitoare pentru a ne lua acest rol în serios.

Evenimentul completează întalnirile tematice de etică şi anticorupţie susţinute de echipa mişcării Erupţie Anticorupţie în liceele “Sfântul Sava”, “Cantemir Vodă” și “Gheorghe Lazăr”, în cadrul programului naţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun” (Săptămâna Scoala Altfel, 1-5 aprilie).

Debate-ul este privit în statele cu sistem de educație performant ca esenţial pentru dezvoltarea societăţii. Debate-ul se referă la practica discuţiilor în care sunt aduse argumente pro şi contra unui subiect de interes general. La nivel individual, contribuie la dezvoltarea gândirii critice, a comunicării, a ascultarii active, iar studiile arată că debaterii au mai multe şanse să reuşească pe plan profesional. La nivel social, conduce la îm­bunătăţirea spiritului civic şi promovează demo­craţia participativă.

În România, tradiţia dezbaterilor publice a început să se dezvolte după căderea comunismului, care, la fel ca toate regimurile totalitare sau autoritare, evita promovarea lor. Principalul promotor al dezbaterilor în mediul educaţional este Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică – prin structurile sale regionale.

Proiectul Erupție anticorupție este dezvoltat de Fundația SynergEtica și  finanțat cu fonduri ale Ambasadei Statelor Americii.

Persoana contact:
Simona Adam, manager de proiect: simona@eruptieanticoruptie.ro, 0758 221 250

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top