Ești aici: Acasă » Ce-şi propune Erupţia

Ce-şi propune Erupţia

 

Erupţie Anticorupţie este cel mai nou proiect al Fundaţiei SynergEtica, înfiinţată de Sandra Pralong în România, pentru a contribui la crearea unei societăţi în care etica, integritatea, demnitatea şi respectul să devină valori fundamentale ale identităţii sale.

O arie importantă de acţiune a Fundaţiei este implicarea socială a tinerilor, de aceea acest proiect este conceput şi realizat de tineri care au devenit conştienţi de faptul că fenomenul corupţiei produce nu doar un cost financiar, ci şi unul personal care răpeşte libertatea, demnitatea şi respectul de sine al fiecăruia dintre noi.

Echipa noastră crede că prin exemplul personal şi prin acţiunile noastre putem împiedica standardizarea corupţiei ca mod de viaţă şi organizare socială. Ne propunem să schimbăm atitudini şi mai ales, să le arătăm oamenilor că ei pot face ca lucrurile să se întâmple, în loc să fie spectatorii lumii în care trăiesc.

Ţinta primară a proiectului este creşterea gradului de conştientizare a faptului că se poate reduce corupţia dacă oamenii înţeleg şi recunosc efectele negative pe care acest fenomen le exercită asupra vieţii lor.

CUM PUTEM FACE ASTA?
  • Punem bazele unei mişcări online împotriva corupţiei, care va semnala avantajele unui comportament etic şi va susţine formarea unei reţele de activişti, atât online cât şi off-line, care va împărtăşi idei şi bune practici, va găsi soluţii şi va crea strategii de combatere a corupţiei.

 

  • Organizăm şi susţinem traininguri de Community Organizing şi Town Hall Meetings, prin care  pregătim o nouă generaţie de lideri care să spună NU corupţiei, să încurajeze cetăţenia activă şi să organizeze comunităţile pentru a deveni mai puternice în faţa autorităţilor locale.
Training de Community Organizing la Cluj

 

  • Educăm în simţul responsabilităţii tineri cetăţeni. Susţinem module educaționale de cultură și educație civică aplicată (clasele V – XI): vizionări de filme, piese de teatru, traininguri, discuții libere cu diferite personalități invitate, concursuri, crearea de cluburi de dezbatere, astfel încât atitudinea faţă de noţiuni ca integritate versus corupţie sã fie formată de la o vârstă fragedă.
Ne cream tara!

 

Orașe implicate direct: Cluj, Bucureşti, Iaşi, Galaţi şi Timişoara

 Pentru informaţii suplimentare:

Simona Adam, coordonator de proiect; Mobil: 0758.221.250; E-mail: simona@eruptieanticoruptie.ro

 DESPRE FUNDAŢIA SYNERGETICA

SynergEtica este Fundaţia pentru o societate etică, o organizaţie neguvernamentală ce şi-a asumat ca obiectiv principal promovarea unui comportament etic şi responsabil în rândul tinerilor români.

Până în prezent a derulat următoarele programe:

  • Fair play! – un program de etică prin sport.
  •  Mişcă-ţi bunul simţ! – un program de educaţie informală pentru comportament civic.
  • Nesimţirea ucide! – un program de conştientizare a unui comportament responsabil.
  • Radio ONG – primul radio on-line pentru activişti din societatea civilă.
  • Noii Paşoptişti – o serie de adunări ale tinerilor, în special români care au studiat în străinătate
  • Ambasada artelor – un program consacrat expoziţiilor de artă şi dezbaterilor culturale.

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top