Ești aici: Acasă » Actualitate » Dezbatere:”Transparenţa universitară, probleme şi soluţii”, Iaşi, 31 mai 2013

Dezbatere:”Transparenţa universitară, probleme şi soluţii”, Iaşi, 31 mai 2013

Organizatorii comunitari Iaşi din cadrul proiectului Erupţie Anticorupţie al Fundației SynergEtica, au organizat, vineri, 31 mai 2013, de la ora 11.00, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, sala R502, prima dezbatere publică dedicată studenților cu tema „Transparența universitară: probleme și soluții”.

Scopul dezbaterii a fost acela de a analiza împreună cu studenți, reprezentanți ai universităților de stat din Iași și autorități locale câteva probleme arzătoare pentru studenți. Tema dezbaterii a fost selectată în urma analizării răspunsurilor unui chestionar aplicat online de organizatorii comunitari din Iași, în perioada 22 aprilie – 9 mai 2013,  cu scopul de a afla care sunt principalele probleme cu care se confruntă studenții din Iași. Rezultatele chestionarului aplicat pot fi vizualizate aici:  Centralizare chestionar.

Dezbaterea a fost moderată de Codru VRABIE (coordonatorul proiectului www.piatadespaga.ro) și Adrian BABOI-STROE, expert politici publice. De asemenea, au  luat cuvântul reprezentanți ai mediului universitar, ai asociațiilor studențești și alți experți în domeniu.

Dezbaterea a putut fi urmărită live şi este disponibilă pe platforma privesc.eu. O serie de fotografii este disponibilă pe pagina noastră de FB, aici.

Proiectul se derulează cu sprijinul: Asociației pentru Jurnalism și Online Media, Alianței Naționale a Organizaților Studențești din România, Asociației Studenților Francofoni Iași, Societății pentru Psihologie și Student Pass.

Acest proiect este finanţat, în parte, printr-un Grant al Ambasadei SUA la Bucureşti. Opiniile, concluziile, recomandările, etc, din cadrul acestui proiect, sunt ale autorilor şi nu reflectă în mod necesar pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top