Ești aici: Acasă » Actualitate » Articolele noastre » Educaţie civică şi dezbateri pentru cetăţenii adulţi de mâine

Educaţie civică şi dezbateri pentru cetăţenii adulţi de mâine

bine ati venit

In cadrul programului naţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun” (Săptămâna Scoala Altfel, 1-5 aprilie), echipa mișcării Erupție Anticorupție a susținut o serie întâlniri de tematice de educație și cultură civică în cadrul liceelor “Sfântul Sava”, “Cantemir Vodă” și “Gheorghe Lazăr”. Discuțiile au fost purtate într-un cadru relaxat și plăcut pentru elevi.  Am alternat educația formală cu cea informală pentru a valorifica cat mai mult cele 6 ore petrecute în fiecare liceu. In total, peste 55 de elevi au participat la acest modul educaţional. Cursurile au fost susţinute de: Adrian Baboi-Stroe – expert politici publice, Simona Adam – politolog, Mihaela Oancea – psiholog, Ana Marunţel, CătălinConstantinescu, Oana Ioniţă – studenţi Facultatea de Drept.

În cadrul cursurilor au fost abordate subiecte precum organizarea administrativă a României, atât la nivel local cât și național, despre ceea ce înseamnă să fii cetățean, România și UE , ce este votul sau o politică publică.

agenda

In completarea acestui modul educaţional, în data de 25 mai vom organiza, cu sprijinul ARDOR Muntenia şi al Fundaţiei de Evaluare în Educaţie, un concurs de debate între 8 licee bucureştene.

Judecând dupa feedback-ul primit de la elevi, modulele educaționale Erupție Anticorupție s-au bucurat de un real succes în rândul elevilor din București.

A fost o experienţă interesantă, educativă, plină de informaţii transmise într-o manieră prietenoasă şi lejeră,  afirmă unul din participanții la curs.colaj 1

Ceea ce ne bucură cel mai mult este faptul că am reușit să clarificăm într-un mod plăcut și pe întelesul participanților, subiecte despre care elevii nu știau foarte multe lucruri, însă s-au arătat  dornici de cunoaştere.

Pentru mine a fost o experiență minunată și consider că am învățat foarte multe lucruri noi; despre unele lucruri nu aveam nicio idee, așa că sunt mulțumită că am ales să particip la acest curs și că voi pleca cu ceva de aici.

Mi-a placut foarte mult cursul deoarece am discutat lucruri interesante, mi-au fost explicați termeni pe care nu îi înțelegeam și am aflat mult mai multe lucruri decât credeam.

Echipa Erupție Anticorupție a fost plăcut surprinsă de simțul civic dezvoltat al elevilor, de creativitatea lor dar și de răspunsurile lor la unele întrebari. De exemplu, participanții liceului “Sf.Sava” au asociat corupţiei următoarele cuvinte : “Fraudă, şpagă, inegal, mită, nepotism, abuz.”
cetateanul ideal

Ne bucură entuziasmul de care au dat dovadă copii din partea cărora am primit și încurajări: “Duceţi campania la un nivel cât mai larg, societatea are nevoie de asta”, ne-a scris un alt participant la curs.

In vara anului trecut, echipa noastră a susţinut un alt modul educaţional alături de copiii de la Centrul de Educatie Alternativă al Policy Center for Roma and Minorities, la Şcoala 136 din Ferentari. Puteţi citi un jurnal al celei mai frumoase experienţe pentru echipa noastră aici.

Pentru mai multe detalii:
Simona Adam, Manager de proiect
e-mail: simona@eruptieanticoruptie.ro
tel: 0758.221.250

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top