Ești aici: Acasă » Actualitate » Monitorizarea presei » Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 1-11 aprilie 2014

Monitorizarea presei pe tema (anti)corupție în perioada 1-11 aprilie 2014


Monitorizare 1-11 apr

CONDAMNAREA CORUPȚIEI

Nuland: SUA se vor concentra pe eliminarea corupţiei din statele Europei Centrale şi de Est

SUA îşi vor intensifica, anul viitor, activitatea în Balcani, Europa Centrală şi de Est pentru a ajuta ţările din această regiune să promoveze o guvernare curată, o presă independentă şi să elimine corupţia, a declarat, joi, asistentul secretarului de Stat, Victoria Nuland, la o audiere în Congres. (11.04.2014)

Şeful CJ Prahova, fiul său şi alte două persoane, trimişi în judecată pentru corupţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, şi alte două persoane, au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie. (11.04.2014)

Mehedinţi: Adrian Duicu, acuzat de corupţie, va fi suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Mehedinţi

Prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, îl va suspenda din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi pe Adrian Duicu, în 48 de ore de la primirea notificării privind respingerea recursului la decizia arestării preventive în cazul lui Duicu, acuzat de fapte de corupţie. (10.04.2014)

DNA cere încuviinţarea arestării senatorului Marius Isăilă

DNA a transmis cererea şi referatul întocmit de procurori, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea arestării preventive a senatorului Marius Isăilă, acesta fiind urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals. (10.04.2014)

Dosarul Mehedinţi: Preşedintele CJ, Adrian Duicu, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova rămân în arest

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, rămân în arest, a decis, joi, instanţa supremă, care a respins contestaţiile faţă de măsura preventivă. (10.04.2014)

Mihail Vlasov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Preşedintele suspendat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenţă, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost prins în flagrant primind 200.000 de euro de la omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki. (09.04.2014)

Radu Mazăre a fost REŢINUT. Primarul Constanţei, acuzat că a luat mită 175.000 euro pentru a favoriza firma care a construit “Henri Coandă”

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA. Edilul va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. El este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. (08.04.2014)

Şeful DNA spune că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a declarat marţi că tot mai multe persoane denunţă fapte de corupţie, precizând că România se află peste media europeană în ce priveşte percepţia asupra investigaţiilor. (08.04.2014)

Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupție, rămâne în arest

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat de fapte de corupţie, va rămâne în arest, a hotărât Curtea de Apel Bucureşti (CAB), după ce acesta a cerut, luni, instanţei să fie judecat în libertate, invocând că este postul Paştelui. (07.04.2014)

Senatorul Marius Isăilă, urmărit penal pentru că ar fi luat mită 200.000 de euro

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals, fiind acuzat că, atunci când a fost şef serviciu în Ministerul Finanţelor, împreună cu consilierul parlamentar Cristian Ene, a primit mită 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firmă. (04.04.2014)

Senatorul Iosif Secăşan, audiat la DNA în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie

Senatorul liberal Iosif Secăşan este audiat vineri, la DNA, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la dare şi la luare de mită, după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar. (04.04.2016)

Dosarul Mehedinţi: Preşedintele CJ, şeful IPJ şi liderul PSD Orşova, ARESTAŢI preventiv

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie. (04.04.2014)

Fostul prefect al Iaşiului Radu Prisăcaru, aşteptat joi la Curtea Supremă în dosarul de corupţie

Fostul prefect al Iaşiului Radu Prisăcaru este aşteptat joi la Curtea Supremă unde magistraţii vor lua în discuţie un nou termen din dosarul în care acesta este acuzat de luare de mită. Prisăcaru a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Iaşi. (03.04.2014)

Ştefan Ponea, reţinut pentru fapte de corupţie, a fost retras de la conducerea IPJ Mehedinţi

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi Ştefan Ponea, reţinut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost retras din funcţie, la comanda IPJ fiind împuternicit comisarul şef Romulus Opriţa, unul dintre adjuncţii instituţiei. (03.04.2014)

Preşedintele Consiliului Judeţean, şeful IPJ Mehedinţi şi preşedintele PSD Orşova au fost REŢINUŢI pentru fapte de corupţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, Ştefan Ponea, au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, pentru fapte de corupţie, potrivitunor surse judiciare. Preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu, a fost reţinut de procurorii DNA, joi dimineaţă. (03.04.2014)

Mai mulţi funcţionari de la CJ Mehedinţi, ridicaţi de procurori, urmând să fie aduşi la Bucureşti

Mai mulţi funcţionari publici de la Consiliul Judeţean Mehedinţi au fost ridicaţi, miercuri seară, de procurori de la sediul instituţiei şi urmează să fie aduşi la audieri, la DNA central, unde vor ajunge şi şeful CJ, Adrian Duicu, precum şi liderul PSD Orşova, Constantin Popescu. (02.04.2014)

Preşedintele CJ Mehedinţi, suspectat de fapte de corupţie, ridicat de la locuinţa părinţilor săi

Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu (PSD), suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a fost ridicat de anchetatori, miercuri după-amiază, de la locuinţa părinţilor săi din comuna Topleţ (Caraş-Severin), în urma unor percheziţii care au durat câteva ore. (02.04.2014)

Şefii CJ şi IPJ Mehedinţi, suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Preşedintele CJ şi şeful IPJ Mehedinţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, după ce ar fi determinat funcţionari publici să numească şi să menţină apropiaţi ai acestora în funcţii de conducere în instituţii publice şi să concesioneze terenuri din Orşova, la preţuri convenabile. (02.04.2014)

PERCHEZIŢII la instituţii publice din Mehedinţi şi Dolj într-un dosar de corupţie. Percheziţii la locuinţa şefului IPJ Mehedinţi şi la Primăria Turnu Severin

Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la sediile unor instituţii şi firme din Orşova, Drobeta-Turnu Severin şi Craiova, într-un dosar privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere în plan local. Procurorii DNA fac percheziţii şi la locuinţa şefului Poliţiei Judeţene Mehedinţi, Ştefan Ponea, precum şi la primăriile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în dosarul privind fapte de corupţie săvârşite de funcţionari cu funcţii de conducere. (02.04.2014)

Judecătoarele care i-au anulat pedeapsa lui Dinel Staicu, urmărite penal şi pentru fals intelectual

Cele trei judecătoare care au decis anularea pedepsei lui Dinel Staicu în dosarul BIR – Veronica Cârstoiu, Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu de la Curtea de Apel Bucureşti – sunt urmărite penal şi pentru fals intelectual, informează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). (01.04.2014)

Medicii din Caraş-Severin acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, arestaţi la domiciliu

Medicii din Caraş-Severin, între care şi şeful Serviciului de Evaluări Medicale de la Casa de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis, acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, vor fi cercetaţi în arest la domiciliu, a decis, marţi, Curtea de Apel Bucureşti. (01.04.2014)

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top