Ești aici: Acasă » Actualitate » Reportaj Radio România Internațional: participarea cetățenească și combaterea corupției

Reportaj Radio România Internațional: participarea cetățenească și combaterea corupției


În reportajul Radio România Internațional este abordat fenomenul care afectează deopotrivă relațiile cetățenilor simpli cu instituțiile publice, viața publică și mediul de afaceri. Vorbim despre corupția mică și mare care se cere a fi combătută la toate nivelele, începând cu cel al micilor comunități de cetățeni. Aceasta a fost ideea de bază a proiectului Erupție Anticorupție implementat de Fundația Synergetica. În cadrul proiectului au fost ținute cursuri de organizare comunitară destinate tinerilor dornici să afle cum se poate trece de la mirare și frustrare la acțiune, de la Cum se poate așa ceva?!  la Ce putem face?

Ideea de a “cupla”organizarea comunitară cu lupta împotriva corupției s-a dovedit a fi salutară. Puțin cunoscută și practicată în România, Organizarea Comunitară îi poate determina pe cetățeni să se adreseze autorităților ca de la egal la egal, în felul acesta prevenind actele de corupție, demascându-le și învățând să-și rezolve problemele fără să apeleze la corupție.

Vă invităm să ascultați integral reportajul AICI.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top