Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei pe tema corupției: 3 – 9 decembrie 2012

Revista presei pe tema corupției: 3 – 9 decembrie 2012

3 decembrie 2012

ON THE MONEY TRAIL: Corruption in the news

BUCHAREST, Romania – Romanian police have arrested the head of low-cost Romanian airline Blue Air on suspicion that he embezzled €6 million ($7.8 million) of European Union funds that were earmarked for building highways.

More details here: www.trust.org 

Daniel Morar, ales în conducerea Academiei Internaţionale Anticorupţie

Daniel Morar, fost procuror şef al DNA, în prezent prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost ales membru în Consiliul Guvernatorilor Academiei Internaţionale Anticorupţie.

Mai multe detalii aici: www.ziare.com 

5 decembrie 2012

România, mai puţin coruptă decât în 2011. Clasamentul corupţiei la nivel mondial. Ce loc ocupă ţara noastră

Corupţia continuă să facă ravagii în lume, apreciază Transparency International în raportul său asupra corupţiei în 2012 publicat miercuri la Berlin, relatează AFP, care prezintă primele şi ultimele ţări din clasament, percepute ca necorupte şi, respectiv, cele mai corupte.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.com 

Fiul ministrului Apărării, Samson Dumitru, a fost trimis în judecată

Procurorii secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a fiului vitreg al ministrului Apărării Corneliu Dobriţoiu, Samson Dumitru, acuzat de dare de mită în dosarul “fraude la referendum”, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

Mai multe detalii aici: www.anticoruptie.hotnews.ro

Romania: Cleaner than Italy, dirtier than Turkey, in corruption

Romania ranks 29th in Europe in 2012 in corruption perception, according to Transparency International’s annual index. On a 0 to 100 scale of corruption perception, where a low score means ‘highly corrupt’ and a high score means ‘very clean’, Romania’s index is 44, nearly half of Denmark and Finland, which both score 90.

More details here: www.seventimes.ro 

6 decembrie 2012

Medicul Şerban Brădişteanu, trimis în judecată pentru că a încercat zădărnicirea punerii în executare a mandatului lui Năstase

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Şerban Brădişteanu, medic şef secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului.

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro 

Deputatul Sorin Pandele a fost achitat pentru luare de mită şi condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu

Deputatul Sorin Pandele, candidat din partea PP-DD pentru un nou mandat în colegiul Costeşti din judeţul Argeş, a fost achitat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri oficiale, într-un dosar instrumentat de Serviciul teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Mai multe detalii aici: www.agerpres.ro 

 7 decembrie 2012

Un raport al Ministerului rus de Externe menţionează “gradul ridicat de corupţie al guvernului român”

Un raport al Ministerului rus al Afacerilor Externe referitor la situaţia drepturilor omului în Uniunea Europeană menţionează la capitolul despre România că “Partizanatul instanţelor este o problemă sistemică, agravată de un grad ridicat de corupţie al guvernului român.”

Mai multe detalii aici: www.hotnews.ro 

Iaşi: Inspectorul prins cu bani marcaţi a revenit la muncă

Mihai Dan Chelaru a fost surprins de procurori în timp ce lua 2.000 de lei de la Anişoara Yu, administratorul societăţii Kay & Fun Impex SRL Iaşi. Oamenii legii susţin că banii au fost ceruţi pentru ca inspectorul să nu înainteze plângere penală privind infracţiunea de stopaj la sursă.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro 

8 decembrie 2012

Iaşi: Licitaţie controversată la una din cele mai mari firme din Iaşi

Administratorii Fortus SA au decis să vândă 35 de active ale firmei. Unii din foştii salariaţi afirmă că vânzarea nu respectă procedurile legale în vigoare.

Mai multe detalii aici: www.ziaruldeiasi.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top