Ești aici: Acasă » Actualitate » Revista presei: subiectele săptămânii 27 august – 2 septembrie 2012 pe tema corupţiei

Revista presei: subiectele săptămânii 27 august – 2 septembrie 2012 pe tema corupţiei

26 august 2012

Procesele magistraţilor ieşeni acuzaţi de corupţie, reluate la Curtea Supremă

Angela Ungureanu, magistrat în cadrul Judecătoriei Iaşi, a fost condamnată, în luna martie, la un an de închisoare cu suspendare pentru că a împrumutat bani de la opt avocaţi. Atât magistratul, cât şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au declarat recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Bacău. Procesul va începe pe 7 septembrie la Curtea Supremă.

Mai multe detalii aici: www.adevarul.ro/locale/iasi 

27 august 2012

Un articol din presa internaţională: Why corruption will last in Romania

Throughout this torrid political summer, the rhetoric has been vitriolic. Senior politicians regularly call each other thieves, crooks, and Mafiosi.

Mai multe detalii aici: www.europeanvoice.com 

Cu ce se laudă ofiţerii de la Anticorupţie Constanţa

În urma activităţilor specifice, Serviciul Judeţean Constanţa al DGA a băgat în arest poliţişti, un director de şcoală, un angajat al Penitenciarului de Maximă Siguranţă Poarta Albă, dar şi un inspector în cadrul Primăriei Eforie.

Mai multe detalii aici: www.ziuaconstanta.ro

 

28 august 2012

Fostul edil al Clujului, Sorin Apostu, acuzat de corupţie, rămâne în arestul poliţiei

Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, acuzat de luare și dare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri, va rămâne în continuare în arestul poliţiei, conform deciziei magistraţilor. Aceasta este decizia finală, după ce avocaţii au cerut eliberarea condiţionată a lui Apostu.

Mai multe detalii aici: www.b1.ro

Dinu Patriciu- achitare în dosarul Rompetrol

Dinu Patriciu și ceilalți 12 inculpați au fost achitaţi, după şase ani de procese, în dosarul „Rompetrol”. Omul de afaceri este acuzat de șapte acuzații: de la înșelăciune la manipularea pieței de capital.

Mai multe detalii aici: www.ziarulatac.ro

Timiș: Șase polițiști arestați pentru luare de mită

Secția rurală 12 Periam a rămas marți fără un sfert din efectiv. Un număr de șase agenți au fost ridicaţi, de dimineaţă, de procurorii de la serviciul Timiş al Direcţiei Generale Anticorupţie. Peste câteva ore au primit mandate de arestare preventivă, cu toții fiind acuzați că luau, constant, mită, de la șoferii contravenienți surprinși în trafic.

Mai multe detalii aici: www.realitatea.net

29 august 2012

Jandarm incoruptibil. A refuzat o maşină de lux ca şpagă

I s-a oferit o maşină drept şpagă, dar a rezistat tentaţiei. Un jandarm din Ilfov a dat în vileag un grup de hoţi care furaseră 2.500 de tone de ţiţei. Hoţii au încercat să-l mituiască, oferindu-i un autoturism, dar jandarmul le-a spus totul colegilor săi. Hoţii au fost trimişi în judecată.

Mai multe detalii aici: www.rtv.net

30 august 2012

Funcţionarii bancari care iau mită la vânzarea imobilelor executate silit au început să fie arestaţi

Un funcţionar bancar din Sibiu a fost prins în flagrant de către Poliţie în timp ce propunea unui client facilitarea, în schimbul unei sume de bani, a vânzării imobilelor executate silit de bancă.

Mai multe detalii aici: www.ro.stiri.yahoo.com

Ministrul Administrației și Internelor a dispus un audit referitor la activitatea conducerii IPJ Timiş şi IPJ Ilfov

Activitatea conducerii IPJ Timiş şi IPJ Ilfov va fi supusă, din 3 septembrie, unui audit, ca urmare a numărului mare de fapte de corupţie sesizate la nivelul instituţiei şi, respectiv, pentru verificarea activităţii de investigare a faptelor comise cu violenţă rămase cu autori necunoscuţi.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

ANI: Preşedintele CJ Brăila, în conflict de interese. A dat bani de la buget pentru firmele sale

Beneficiul patrimonial obţinut de către președintele CJ Brăila prin încălcarea prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenire
a şi sancţionarea corupţiei, este în cuantum de 7.512.207 lei“, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de ANI.

Mai multe detalii aici: www.mediafax.ro

 

2 septembrie 2012

Brăila: Cetăţenii, sfătuiţi să nu privească cu indiferenţă faptele de corupţie.

Ei trebuie să ia atitudine şi să sesizeze instituţiile abilitate atunci când le observă. Acesta este îndemnul transmis prin proiectul “Studiu diagnostic privind fenomenul de corupţie în administraţia publică locală”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013.

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top