Ești aici: Acasă » Actualitate » Erupția în presă » Studentie.ro: Eruptie Anticoruptie ajunge la Iasi pentru trainingul de Community Organizing (Organizare Comunitara)

Studentie.ro: Eruptie Anticoruptie ajunge la Iasi pentru trainingul de Community Organizing (Organizare Comunitara)

In perioada 8-9 septembrie a.c. echipa proiectului Eruptie Anticoruptie ajunge la Iasi pentru desfasurarea trainingului de Community Organizing, care invata tinerii cum sa determine administratia locala si clasa politica sa lucreze in favoarea lor. Deja 20 de tineri din Cluj si Bucuresti fac parte din echipa noastra de organizatori comunitari, iar acum speram ca si iesenii vor dori sa afle cum se poate trece de la mirare si frustrare la actiune, de la “Cum se poate asa ceva?!” la “Ce putem face?”.

Organizarea comunitara este un proces democratic prin care oamenii sunt incurajati sa se reuneasca in jurul unor interese si probleme comune, sa identifice potentiale solutii la probleme din comunitate si sa actioneze pentru ca factorii de decizie sa le transpuna in realitate. Organizatorul comunitar este cel care sta de vorba cu oamenii, si pornind de la interesul individual identifica problemele comune, apoi ii mobilizeaza sa se asocieze, ii ghideaza in gasirea solutiilor si ii ajuta sa actioneze, pentru rezolvarea problemelor lor.
Solutia este verificata in Occident, unde exista o traditie in acest sens, mai ales in SUA. Insusi presedintele Obama a practicat community organizing in tinerete si crede ca este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a facut.

Trainingul va fi sustinut de Dina LOGHIN, fondatoarea organizatiei sanse Egale pentru Femei (sEF).

Pentru inscrieri accesati pagina www.eruptieanticoruptie.ro si completati formularul de aplicatie. Participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile. Cei inscrisi vor primi in timp util detalii despre locatie si agenda completa a evenimentului.

Proiectul Eruptie Anticoruptie este dezvoltat de Fundatia SynergEtica si finantat partial printr-un grant al Ambasadei SUA la Bucuresti.
Articolul poate fi vazut aici: www.studentie.ro

Comentarii

comentarii

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top