Ești aici: Acasă » The Community Organizers

The Community Organizers

Maria Pădure (community organizer București) este în prezent studentă în cadrul SNSPA şi un activist convins în domeniul participării studenţilor în guvernanţa universităţilor şi în societate. A fost implicată timp de 4 ani în organizaţiile studenţeşti, ultimii 2 fiind Vicepreşedinte Educaţional în cadrul Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Din zona de educaţie, s-a ocupat în mod special de Dimensiunea Socială, politici de echitate şi acces, Statutul Studentului dar şi de formarea viitorilor lideri ai mişcării studenţeşti.

“După experienţa civică acumulată în ANOSR am ajuns să înţeleg în profunzime că procedurile democratice aplicate de cetăţeni reprezintă premisa unei (mai) bune guvernări. Cred cu tărie în procesul larg şi deschis de consultare a cetăţenilor ca principiu de bază într-o societate democratică şi mai cred că mai ales aceia dintre noi care am luptat, măcar o dată, pentru implementarea reală a acestui principiu suntem datori faţă de noi înşine şi faţă de comunitatea în care trăim să o facem în continuare.”

Contact: contact@eruptieanticoruptie.ro cu subiectul: În atenția Mariei Padure, organizator comunitar București

Mă numesc Andreea Dumitru (community organizer Iași) și sunt studentă. Practic voluntariatul de mulți ani și mi-am dorit mereu o societate mai bună. În prezent, sunt voluntară în Asociația Studenților Francofoni din Iași prin intermediul căreia am cunoscut sute de tineri ce își doresc o schimbare în comunitatea lor. Ghandi spunea: “Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume“, de aceea aleg să mă implic și am ales să fiu unul dintre The Community Organizers în Iași. :) Consider că societatea are nevoie de noi tinerii, de unitatea noastră pentru a o duce spre drumul cel bun. Împreună putem pune o cărămidă importantă la baza acestei societăți.

 Contact: contact@eruptieanticoruptie.ro cu subiectul: În atenția Andreei Dumitru, organizator comunitar Iași

Cosmina Dranga este absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Specializarea Asistență Socială, din cadrul Universității Alexandru Ioan  Cuza, Iași.

În timpul studenției am activat ca voluntar  în cadrul ONG-urilor din muncipiul Iași, dar  am participat și la cercetări sociologice organizate în  cadrul Universității, în prezent continuând studiile cu un master în  cadrul aceleași facultăți, respectiv Securitate comunitară și controlul violenței.

Ca viitor Community organizer plec de la următoarea premisă “Unde-s mulți puterea crește și corupția nu sporește.

Să trecem la treabă!

Contact: contact@eruptieanticoruptie.ro cu subiectul: În atenția Cosminei Dranga, organizator comunitar Iași

Mă numesc Florentina Georgiana Drăghici  (community organizer Galaţi) şi sunt elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional ,,Costache Negri”,din Galaţi.

De-a lungul anilor de liceu am participat la câteva voluntariate,care m-au ajutat să aflu care sunt părerile lor referitoare la societatea în care trăim.

Scopul pentru care am decis sa fiu unul dintre Organizatorii Comunitari Galaţi este acela că îmi doresc să schimb ceva în acest oraş,chiar dacă nu am o vastă experienţă în domeniu.
După cum spunea şi Jean Jacques Rousseau: ,,A lucra este o datorie absolut trebuincioasă omului social.“,deci trebuie să încercăm să facem comunitatea în care trăim să fie aşa cum o dorim, si nu vom putea face asta,decât prin muncă susţinută şi o bună colaborare. :)

Contact: florydraghici22@yahoo.com 

Mă numesc Aurelian ALEXE (community organizer Galaţi), sunt absolvent al Facultăţii de Istorie Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” dinGalaţi, specializarea Istorie. Am activat mai mulţi ani în numeroase ONG-uri dinGalaţi, ca elev şi student; în prezent îmi continui activitatea alături de tineri în calitate de profesor al unui colegiu de elită dinGalaţi.

Consider că oamenii trebuie să fie inspiraţi (de o idee, de un eveniment sau de o persoană) pentru a putea produce schimbări în viaţa lor şi în lumea în care trăim. Exact acesta este şi ţelul meu în calitate de organizator comunitar, de a găsi acele motivaţii care să îi facă pe ceilalţi cetăţeni să se mobilizeze pentru a fi mai creativi, mai productivi şi poate, în final, mai fericiţi.

Contact: alexe.aurelian@gmail.com 

Anatolie Cosciug (community organizer Cluj Napoca) lucrează ca asistent de cercetare la Facultatea de Științe Politice, Universitatea Babes-Bolyai. El deține o licență în Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai (2010) și un Master în Științe Politice la Universitatea Babeș-Bolyai (2012). Interesele sale de cercetare sunt legate de rețelele sociale și de încredere în cadrul fenomenului migrației.

 

 

 

Contact: tonyanatolie@gmail.com 

Anamaria MOCANU (CHIRAP) (26 de ani) (community organizer Iași) a absolvit Facultatea de Jurnalism la Universitatea Alexandru Ioan CuzaIasi. A colaborat cu revista studenteasca Opinia Veche si a lucrat trei ani la Radio Iasi.

In prezent, este presedintele Asociatiei pentru Jurnalism si Online Media. Obiectivul ei este sa coordoneze cat mai multe proiecte de educatie media pentru elevi.

Contact: office@regionaljournalism.ro , telefon: 0745399435.

Mă numesc Maria Caraghiulea (community organizer Galaţi) şi sunt elevă la Colegiul Naţional  “Mihail Kogălniceanu” din judeţul Galaţi. Întotdeauna am zis că se pot schimba multe dacă iţi doreşti cu adevărat acest lucru. Target-ul meu este să mă implic în cât mai mult activităţi ce au ca scop formarea viitorului meu.
Cum spune William Shakespeare, ” Scânteia poţi s-o stingi călcând-o în picioare,
de-o laşi, n-o mai poţi stinge cu apa unui râu “. Aşadar, dacă acţionăm, să o facem cum trebuie, când trebuie şi cu cine trebuie.  Avem multe de schimbat. Eu spun să începem aceasta schimbare în primul rând cu noi înşine, să luăm atitudinea cuvenita şi să sfidăm aparenţele acestei lumi.

 Contact: contact@eruptieanticoruptie.ro cu subiectul: În atenția Mariei Caraghiulea, organizator comunitar Galaţi

Cristi Marian Ochiu (community organizer Galaţi) - un activist convins al implicării tinerilor în societate, prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Implicat în activități ale tinerilor in ultimii 9-10 ani, ultimii doi în cadrul unui ONG de tineret – Asociația Tinerilor Activi Civic. De ce community organizers? Pentru ca avem și soluții nu doar probleme, a venit momentul să aratăm acest lucru. “Ce nu te doboară te face mai puternic“.

Contact: cristi.ochiu@gmail.com 

Mă numesc Berecz Ágnes (community organizer Cluj – Napoca), sunt studentă la Facultatea de Studii Europene în Cluj – Napoca. Sunt voluntară la Centrul de Studii Politice şi Relaţii Internaţionale şi mă pasionează disciplina Relaţiilor Internaţionale, Filosofia, Antropologia şi Istoria.

De-alungul aniilor am dezvoltat un ton critic în ceea ce priveşte societatea noastră. Consider că inegalitatea în societate, discriminarea etnică, discriminarea pe bază de gen, corupţia nu sunt elemente acceptabile într-o societate deschisă şi democratică. Însă, un ton critic şi consideraţiile unui singur om nu sunt destule pentru atingerea aspiraţiei noastre la o societate mai educată, mai puţin coruptă, înzestrată cu cultura politică şi toleranţă.

Contact:  agnes.berecz@yahoo.com 

Mă numesc Oana Rășinariu (community organizer Timişoara)  și sunt studentă în anul 4 la Universitatea Politehnica din Timişoara. Îmi place să învăţ lucruri noi şi interesante atât în această activitate cât şi în societate. Motivezi pentru a fi un Organizator Comunitar fiind demn cu tine însuţi apoi cu ceilalţi . Satisfacţia pe care o am în această Organizare Comunitară este să îndrum şi de a informa oamenii în a preveni Corupţia.

Contact: oanarasinariu@yahoo.com 

Numele meu este Geanina Drăguşu (community organizer Galaţi) şi sunt elevă la Liceul Teoretic “Dunărea” Galaţi, clasa a XI-a. Îmi place să particip la diferite evenimente de voluntariat pentru a cunoaşte cât mai multe persoane. Scopul principal de a fi unul dintre organizatorii comunitari din Galaţi este de a schimba ceva în oraşul meu. Consider că totul este posibil atunci când dorinţa este mare, trebuie doar ca cineva să ia iniţiativa, aceştia suntem noi…”The Community Organizers“. Împreună vom reuşi!

Contact: geanina.drg95@yahoo.com

Numele meu este Andreea-Claudia Echim (community organizer Cluj-Napoca)Sunt absolventă a secţiei de Ştiinte Politice din cadrul UBB, Cluj-Napoca, iar în prezent masterandă în Comunicare Politică, la aceeaşi universitate. Încă din primul an de facultate am activat ca voluntar în mai multe ONG-uri, la nivel local, în diferite domenii precum reprezentarea studenţească sau promovarea diversităţii culturale. Printre domeniile mele de interes se numără: folosirea persuasiunii în domeniul politic, studiile de gen, precum multiuculturalismul şi tema diversităţii.

Fiind pasionată de domeniul politicului, însă conştientă de lipsurile realităţii politice actuale, îmi doresc să am o contribuţie în combaterea discriminării şi a corupţiei, deoarece cred că schimbarea, cu toate că este dificilă, este, în acelaşi timp şi posibilă.

Contact: andreea.echim@yahoo.com

Mă numesc Adrian Dobre (community organizer Bucureşti).Practic voluntariatul de 2 ani pentru diferite evenimente sociale şi sportive. În ultima vreme am decis să mă orientez spre obiceiurile care mă supără cel mai mult în societatea românească, corupţia şi aruncarea gunoaielor pe spaţiile publice. Vreau să văd o schimbare uriaşă de mentalitate în viitor, care să fie condusă şi susţinută de tineri. Împreună însemnăm ceva.

Contact: adrian.dobre85@yahoo.com

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top