Ești aici: Acasă » Ghid de nesupunere civică

Ghid de nesupunere civică

Wikis > Ghid de nesupunere civică

  

Chiar dacă poate nu ştim exact cum, cu toţii realizăm faptul că trebuie să luptăm împotriva corupţiei cu diferite mijloace.

Tocmai din acest motiv, din acest mic ghid veţi afla în principal cum puteți reacționa împotriva corupţiei.

De ce ne-am hotărât să realizăm ghidul? Pentru că fenomenul corupţiei este unul periculos, atât pentru societate în ansamblul ei, cât şi pentru fiecare individ în parte. Corupţia ne priveşte pe toţi. Singura care poate corecta greşelile sistemului este o societate civilă puternică.

Ceea ce vom prezenta în continuare nu este decât o scurtă analiză a mijloacelor de reacţie ale cetăţenilor împotriva corupţiei de-a lungul timpului, mai mult sau mai puţin legale.

Deci, întrebarea pe care ne-o punem este: ce putem face împotriva acestui fenomen, ce mijloace avem, cum putem lua atitudine în limitele legii şi ce consecinţe suportăm dacă încălcăm aceste limite?

De ce trebuie să cunoaştem aceste mijloace la limita legii? Pentru că un bun cetăţean al comunităţii trebuie să fie informat. Şi informaţia înseamnă putere şi libertate.

CAPITOLE:

I.     Scurt istoric al nesupunerii civice

II.   Adunările publice sau cum putem protesta?

III. Graffiti-ul și legea

IV.  Perturbarea liniștii publice

V.    Exhibiționismul

VI.  Ironia și pamfletul

Pentru a putea contribui la conținutul acestui ghid, mai întâi trebuie să vă creați un cont (în partea dreaptă veți găsi caseta Login). Dacă aveți întrebări nu ezitați să ne contactați :)

Category:
 

Copyright 2012 Fundația SynergEtica.

Scroll to top